Tunnisteet

tiistai 3. lokakuuta 2023

Rajamailla

 30.9.2023

Ihmisen mieli on jännittävä.

Nukuimme kuin pienet porsaat yhtä soittoa kymmenen tuntia. Asiaan vaikuttaa tulkintamme mukaan se, että olimme luvallisella (ja maksetulla) parkkipaikalla. Ei me toki missään luvattomissa paikoissa olla ennenkään yövytty, mutta ilmeisesti rahan vaihtaminen parkkiluvasta tuo ihmiselle sellaisen (osittain myös valheellisen) tunteen, että on turvassa hirviöilta ja ryöstömurhaajilta. Luultavasti mieli asettuu tämänkin asian suhteen, jahka kokemusta karttuu enemmän.

Koska viimeinen aikataulumme toistaiseksi oli tänään Oulussa klo 13.00 ei aamutoimissakaan tarvinnut pitää kiirettä. R ehti asentaa myös viime hetkellä ostetun kojelautakameran, jos vaikka konepellin edessä tapahtuisi jotain sellaista jännittävää, joka vaatii videotallenteen tutkimista jälkeenpäin. Suoritettiin myös ensimmäinen virallinen harmaaveden tyhjennys ja raikasveden täyttö. Ko. paikassa vessan tyhjennys reikä oli sopivasti raikasvesihanan vieressä, tämä tarkoittanee sitä, että jos joku on sinne vessansa tyhjentänyt, on olemassa mahdollisuus, että se raikasveden letku on uiteltu siellä omassa vessassa huuhtelun merkeissä. Olimme kaukaa viisaita, ja hankimme oman vesiletkun. Niinpä hyvillä mielin laskimme hanasta omaa letkua pitkin vedet tankkiin ja ainakin allekirjoittanut uskaltautui sitä vettä myös juomaan.

Tästä on ilmeisesti olemassa harrastepiireissä kahta koulukuntaa; joko vesisäiliön vettä juodaan tai sitten ei. Ymmärrän molemmat näkökulmat. Itse olen myös sitä mieltä, että kotomaan hanavettä voi huoletta pistellä menemään, mutta kuten jotkut huomauttavat, seisova vesi limoittuu ja siellä tankissa ei ehkä kannata sitä vettä sitten kovin kauaa seisottaa, jos sitä mielii janoonsa juoda. Ja tietysti pitää vähän katsoa, mistä sen veden ottaa. Jos vesipiste on sillä lailla sopivasti, että kemssan tyhjentäjä saattaa hairahtua käyttämään sitä oman vessansa huuhtelussa, niin aika varmasti samaisesta letkusta juomavettä ottavaa saa itselleen mukavan pikku ripaskan aikaiseksi. Keittämällä tosin vedestä saa eliminoitua kaiken muun paitsi raskasmetallit, että sinänsä pienellä vaivalla vettä voi juoda, vaikka se jonkun paskasankkossa olisikin käynyt. Haluaako sitten, on toinen asia.

Oulusta ajoimme Tornioon. R halusi pestä auton ja täällä se onnistui, kiitos Motonetin itsepalvelupesulan. Auto mahtui halliin hyvin, vaikka kassalla sanoivat, että maksimi korkeus on 2,8m ja meidän kaveri on 2,86 tarkalleen (ihan itse mitattiin). Yöksi jäimme Tornion ABCn pihalle, huomenna sitten vasta rajan yli Ruotsiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti