Tunnisteet

keskiviikko 4. lokakuuta 2023

Ruotsiin!

 1.10.2023

Herättiin ABC:n parkkipaikalta kohtalaisesti nukutun yön jälkeen. Jos aikoo jäädä parkkipaikalle yöksi, lauantain ja sunnuntain välinen yö ei välttämättä ole parhain. Varsinkaan, jos parkkipaikka on nuorison suosimaa hengailualuetta. Onneksi päristely ja jumputus loppui kuitenkin puolen yön paikkeilla. Tai sitten en vain enää välittänyt siitä. Sen sijaan rahtarit eivät aloittaneet ralliaan aamuseitsemältä, varmaankin, kun oli kerran sunnuntaiaamu.

Nyt olimme Suomen ajelulla tulleet siihen pisteeseen, että oli siirryttävä ulkomaille. Eli Ruotsiin. Tornio- Haaparanta välillähän se ei ole mikään juttu, mutta itse en ole koskaan siitä Ruotsin puolelle mennyt, että olihan se ihan jännää. Joskin korutonta. Pieni jonottaminen ja leimat passiin toisi tunnelman siitä, että on siirrytty toisen valtakunnan alueelle. Mutta menihän se nyt näinkin. Alkuperäinen ajatushan oli ollut mennä Norjaan, mutta säätiedot tiesi kertoa, että siellä on jo kylmää ja sateista (tosin ainahan Norjan rannikolla sataa), joten tulimme siihen tulokseen, että ehkä sitä voi tutustua tähän toiseen naapurimaahan ja ajella sitä kautta manner- Euroopan puolelle. Kohteena on siis Malmö ja Juutinrauman silta.

Joku saattaisi kysyä, että miksi ei menty laivalla Tukholmaan ja se onkin ihan hyvä kysymys. Ei menty.

Itselläni ei niinkään ole pitkäaikaista kokemusta autolla ajamisesta Suomen valtateillä, mutta R tiesi kertoa, että E4 tie Haaparannasta Umeån on yhtä tylsä kuin Kuusamo Kajaani väli. Minusta tuo edellinenkin oli ihan kiva, mutta en toki olekaan veivannut sitä ees taas kuten eräät ilmeisesti on.

Jäimme yöksi Rovögernin satamaan, jossa oli tarjolla mainio matkaparkki. Kaikki tarvittavat palvelut kuuluivat hintaan (25,52€/vrk), myös pesukone, jolle olikin jo käyttöä. Omamme kun olimme sosialisoineet jo viikkoa ennen lähtöä. Maisematkin olivat ihan mukavat ja tietysti satamasta saa ostaa tuoretta kalaa ja katkarapuja. Ei ostettu, mutta syötiin viereisessä ravintolassa (Kvarkenfisk) jossa seuranamme sisäterassilla oli tusina hämähäkkiä. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja palvelu ystävällistä, joten ei me annettu seuralaisten häiritä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti