Tunnisteet

torstai 12. lokakuuta 2023

Kakkajuttuja

 6.10.2023

Herättiin hiukan harmaaseen aamuun ihan kohtalaisesti nukutun yön jälkeen.

Aamutoimiin kuului tänään myös kemssan, eli oman vessan tyhjennys ensimmäistä kertaa. Heti sen jälkeen, kun olin sanonut ettei vessaa ole vielä otettu käyttöön, se jouduttiin ottamaan käyttöön. Mutta toisaalta, sitä vartenhan se autossa on, että käytetään kun on tarvis. Sinänsä tähän ensikertalaisuuteen ei liity dramatiikkaa; kemssalaatikko otetaan autosta irti, kannetaan tyhjennyspaikalle, avataan korkki ja sitten kipataan sisältö putkeen, altaaseen, pönttöön tai mikä nyt kulloisenkin tyhjennyspaikan käytäntö on. Kemialliseen vessaan on tapana laittaa kemikaalia, joka hajottaa tuotokset hyvinkin nestemäiseen muotoon, joten mitään erityistä nähtävää ei tyhjennys tarjoa, jos nyt joku haluaisi tarkemmin tutkia. Hajukin on, no, kemiallinen.

Ihmisillähän on erilaisia tapoja käyttää kemssaa, ja jokainen tekee tietysti niin kuin itse parhaaksi näkee. Osa ei käytä ollenkaan isommille tarpeille, toiset ei käytä kemikaaleja ollenkaan eivätkä laita edes papereita säiliöön ja osa käyttää niin kuin vessaa nyt talossakin käytetään. Itse nään asian niin, että asioille mennään kun tarve on ja jos ei ole yleistä vessaa käytössä, niin sitten käytetään omaa vessaa. Pari vuotta sitten olisin ehkä ollut erimieltä, mutta muutama vuosi työskentelyä vanhustenhuollossa on totuttanut eritteisiin, eikä se ruskea vesi nyt niin ihmeellistä ole. Ruskeeta se on Vantaanjoessakin, toki toivottavasti eri syystä. Mutta kuten sanottua, jokainen tehköön tavallaan.

Päivän ajomatka oli suhteellisen lyhyt, alle 200km. R lupasi viedä mut Legolandiin ja jäimmekin puskaan muutaman kilometrin päähän erään luontopolun parkkialueelle. Ymmärtääkseni puskaparkkeilu Tanskassa ei ole varsinaisesti sallittua, mutta en saanut selville mikä siitä olisi sanktio ja kun kerran moni muukin on puskissa yöpynyt, päätettiin, että jos paikka ei ole asutuksen lähellä ja on kohtalaisen syrjäinen muutenkin, jäädään sinne silläkin uhalla, että joku tulee häätämään pois. Sittenhän vain poistutaan jos käsketään, ei siinä sen kummempia. Oikeuttaaksemme puskailun, kävimme luontopolulla käveleskelemässä ja läheisellä dyynillä ihmettelemässä maisemia ja hirmuista tuulta


Maisemia dyynin laelta


Vihreä polku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti