Tunnisteet

lauantai 7. lokakuuta 2023

Matka jatkuu

 4.10.2023

Hanaepisodi jäi toistaiseksi odottamaan vastausta saksalaiselta autokorjaamolta ja me jatkoimme matkaa kohti etelää.

Laitoimme navigaattoriin Jönköping ja ohjeeksi kiertää maksulliset teit. Ja sitten vaan kovaa ajoa. E4 tietähän se pääosin oli, mutta Tukholma kierrettiin pikkuteitä pitkin. Tiet oli hyvässä kunnossa ja maisemat oikein mukavia, joten mikäs se on ihmisen ajellessa. Jönköping sijaitsee Ruotsin toiseksi suurimman järven Vättenin eteläpäässä ja E4 kulkee loppumatkan järven rantaa pitkin. Maisemat pääsi yllättämään positiivisesti, joten ei se motarilla ajaminen aina niin yksitoikkoista puurtamista olekaan.

Löysin meille matkaparkin jälleen ihan järven rannasta, mutta koska saavuimme kolmen jälkeen, oli rantamaisemapaikat tietenkin jo varattu. Onneksi meillä oli sen verran voimavaroja vielä ajopäivän jälkeenkin, että jaksettiin kävellä kymmenen metriä rannalle ihastelemaan maisemia.

Tämä yö oli meille ilmainen, sillä maksuautomaatti ei halunnut hyväksyä luottokorttia. Antoi kuitenkin koodin vessoihin eikä kukaan tullut ajamaan meitä pois parkista, joten jäätiin siihen ja odottelen laskua saapuvaksi. Sen verran ollaan jo etelämmäksi tultu, että puissa on vielä lehdet ja päivälämpötila on siinä 15 asteen hujakoilla. Tuuli järveltä oli kyllä melkoinen, mutta ei kylmä. Eli ehkä onnistumme saamaan kesän kiinni vielä jossakin kohtaa.

Mitään ihmeellistä ei tällä pysähdyksellä tehty, vaan ne perusjutut mitkä tässä kaikkien kuuden päivän aikana on ehtinyt muotoutua. Auto parkkiin, kokkaamista ja syömistä, seuraavan päivän kohteen valintaa, vähän somettamista (ja ehkä kirjoittamista), iltatoimet, kirjan lukua ja nukkumaan. Yhden yön pysähdyksellä ei ihan mahdottomia ehdi kohteessa tehdä, ja jos jossain haluaa hengata ja kierrellä kylillä, niin sitten pitää jäädäkin jo vähän pidemmäksi aikaa parkkiin. Nyt ei olla vielä siihen ryhdytty, lähinnä sen takia, että halutaan päästä kohtalaisen nopeasti lämpimämpiin ilmanaloihin. Ja koska ei olla vielä kyllästytty ajamaan autolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti