Tunnisteet

maanantai 2. lokakuuta 2023

Ensimmäinen yö autossa

29.9.2023

Aamulla 7.45 heräsin johonkin, en tiedä mihin. Satamassa kun ollaan, niin tuuli tuiversi auton ulkopuolella mutta ei juurikaan heilutellut asumustamme. Ikkunasta näkyi harmaa ja tuhnuinen maisema, mutta ei se oikeastaan vaikuttanut tunnelmaan millään tavalla. Kiirettä ei ole ja siihen täytynee myös koittaa totutella. Männävuosien trendikäs mindfulness tulee käyttöön, kun keittää aamukahvia: samalla ei voi puuhata kaikkea muuta, ettei kahvi salakavalasti kiehu hellalle (kerran kävi niin, kauhee sotku). On siis keskityttävä kahvin keittoon. Autossa ei muutenkaan sätätä samaan malliin kuin 74,5 neliön asunnossa, tilaa on vähän vähemmän. Joltakin Youtube- videolta opittu ”kun toinen liikkuu, toinen istuu”- sääntö on aika hyvä, vaikka ei täällä kaksi liikkumaan mahtuisikaan samaan aikaan, että sinänsä se tulee ihan pakon sanelemana.

Jos aikaa haluaa mitata, niin ei asioiden tekoon ihan rauhassa omaan tahtiinsa kauaa silti mene. Retkeilyautossa homma toimii aika samalla tavalla kuin luonnossa retkeillessä; herätään, valmistetaan aamiainen, syödään se, kerätään kamat kasaan ja lähdetään liikkumaan. Aikaa kuluu yleensä puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Saman se näköjään ottaa autoillessakin.

Olin edellisenä iltana varannut meille kivalta vaikuttaneen caravan- paikan Kempeleestä, Black Sauna nimiseltä yritykseltä. Vaikka autoa onkin tullut etukäteen vähän kokeiltua, sähköjohto on edelleen myyntipakkauksessa. Toisin sanoen, olemme yöpyneet puskissa ja aurinkopaneelin voimin. Sähköjen toiminta johdon päässä lienee kuitenkin ihan järkevää tarkistaa ennen maasta poistumista, ettei tule yllätyksiä silloin, kun sitä sähkö oikeesti tarvitsee. Ja samallahan siinä tulee tutustuttua muihin ihmeellisyyksiin, kuten ajokaivoihin ja veden täyttöihin. Sikäli mikäli niissä nyt mitään ihmeellistä tutustumista on.

Kempeleessä odotti tyhjä parkkipaikka josta saatiin vapaasti valita omamme. Paikkahan maksoi 35€ ja siihen sisältyi sähköt (meidän auton max 10 ampeeria ja sen se antoi), vessat, suihkut, sauna sekä tietty vesien ja vessojen tyhjennykset. Matkaparkiksi tämä oli Park4night- sovelluksessa luokiteltu ja näin minäkin sen luokittelisin. Ja kun kerran maksettu on, niin tottahan se sauna oli käytävä kokeilemassa ja porealtaassa kellumassa. Oli hyvä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti