Tunnisteet

sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Lisää majakoita

 9.10.2023

Ihan hyvin nukutun yön jälkeen suunnitelmissa oli käydä katsomassa vielä yhtä majakkaa. Kyseessä oli Rubjerge Knude, jota oli siirretty 70m rannasta sisämaahan päin, ettei mokoma majakka vallan kellahtaisi mereen. Tänne majakkaan pääsi myös kiipeämään ja tasanne oli ylhäällä sellainen, ettei tarvinnut koko aikaa pitää putoamisen pelossa kiinni kaiteesta. Jälleen mukavaa merenrantamaisemaa.



Meri siis kuluttaa rantaa ja se pikkuhiljaa murtuu ja huuhtoutuu mereen. Hiekan seassa oli myös kaikenlaisia vanhoja tiilirakennelmia, jotka nekin aika pian katoavat meren aaltoihin.

Majakalta lähtiessä pysyteltiin mahdollisimman lähellä läntistä rannikkoa maisemien toivossa ja ajeltiin kohti etelää. Ajatuksena katsella jostain kohtaa sellainen yöpaikka, jossa olisi pyykin pesu mahdollisuus. Sellainen löytyikin ja oli tämän reissun kallein vaihtoehto, yli 40€ yöpyminen ja hintaan ei edes kuulunut suihku, sähkö tai pyykinpesu vaan kaikesta veloitettiin erikseen. Palvelu oli toki muuten ensiluokkaista ja fasiliteetit ihan ok, toki tuolla hinnalla voisi ehkä toivoa vähän parempaa, mutta menköön, pyykit tuli pestyä.

Yöllisen tähtitaivaan lisäksi käytiin läheisellä rannalla katsastamassa myös auringonlasku, vähän oli pilvet edessä, vaan minkäs teet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti