Tunnisteet

perjantai 27. lokakuuta 2023

Ei Ranskan ympäri- vaan läpiajo

 19.10.2023

Heräsimme hämärään aamuun ilman herätyskelloa. Tarkistus säätiedoista vahvisti havaitun; aurinko nousee nyt myöhemmin ja laskee myös myöhemmin kuin mihin Suomessa ehti tottua. Siellähän toki aikataulut on jo ihan omissa sfääreissään, mutta kahdeksalta on vielä hämärää. Ainakin Ranskassa.

Seuraksemme matkaparkkiin oli illalla saapunut ranskalainen matkailuauto, joka myös lähti ennen kuin olimme aamukahvit ehtineet juoda. Me taas tuumailimme, mihin suuntaan sitä mentäisiin. Ranskassa halusin nähdä Normandian ja hotellin respa oli antanut (ranskalaisena) hyvät suositukset paikoista missä käydä. Säätiedotus kuitenkin lupasi Ranskan rannikolle seuraavat seitsemän päivää sadetta, ja en ole ihan varma, että tuleeko historiaa muisteltua Normandiassa, jatkuvassa sateessa, kuinkakin tarkasti. Autenttista saattaisi toki olla. Toisaalta, R:n kaveri olisi Barcelonassa seuraavalla viikolla..

Todettiin, että ollaan koko matka ajettu siinä syksyn reunalla, ei ihan siellä, mutta melkein kuitenkin. Koska lähdettiin ehkä enemmän hakemaan sitä kesää, niin käännettiin nokka kohti etelään ja hurautellaan Ranskan (ja Andorran) läpi Espanjaan ja Barcelonaan sopivasti oluille, jotka meille luvattiin tarjota.

Siitä Ranskan ympäristötarrasta: sellaista ei tänäänkään onnistuttu löytämään. Pysähdyttiin isolla huoltoasemalla ja toisella isolla autokorjaamolla, mutta kummassakaan ei oltu kuultukaan mistään muusta vaihtoehdosta, kuin sen tilaamisesta internetistä. Autokorjaamolla kyllä kertoi, että voisimme rekisteröityä ja tilata sen johonkin tulevaan osoitteeseen ja se olisi ihan riittävää, mutta kun ei meillä nyt oikeen ole tietoa mistään osoitteesta, niin turha sitä on mihinkään tilata. Toki Ranskassa voi ajaa ilman ympäristötarraakin, pitää vaan välttää kaupunkien ympäristövyöhykkeet. Näin se on varmaan tehtävä siihen asti, kunnes jostain löytyy paikka, joka niitä myy. Hauskaa sinänsä, että ranskalaisillekin tuntuu olevan epäselvää, että niitä voi ylipäätään ostaa jostain muualta kuin nettisivuilta.

Koska laatimani excel-taulukko tiesi kertoa, että ollaan humpsuteltu viimeisen kolmen viikon aikana ja kun tuloja ei meillä ole, niin ajateltiin hotelliöiden vastapainoksi vähän puskailla Ranskassa. Toki edellisyön maatila oli ilmainen, mutta ostettiinhan me siitä kaupasta tuotteita kuitenkin. Tulevaksi yöksi katsoin että Orlèansissa oli keskustassa yksi ihan ilmainen matkaparkki. Ja tietysti ihan täynnä kello viisi. Tai no. Olisi sinne yksi meidän auton kokoinen menopeli mahtunut, mutta näin suomalaisittain olisi ollut vähän turhan läheiset tunnelmat. Niinpä ajoimme puolituntia eteenpäin seuraavaan kylään, jossa oli vastaava palvelu ja parkissa ei yhtään ketään. Niinpä saimme itsellemme rauhaisan puskaparkin jossa on lajittelupiste ja vesipalvelut vieressä.

Huomiona, jos tulkitsin lajittelupisteen oikein, kaiken muun saa lajiteltua säiliöihin, mutta sekajätteestä pitää erikseen maksaa. Roskiksen kansi ei aukene, jollei näytä korttia lukulaitteelle. Jos siis halutaan saada ihmiset lajittelemaan jätteensä, niin ehkä tämä voisi olla toimiva systeemi?

Tervetuloa Annen retkikeittiöön. Tänään syödään nuudeleita ja poron ulkofileetä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti