Tunnisteet

sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Ja taas vaihdetaan valtiota

15.10.2023

Jostain syystä täällä Weespissä olomme aikana joka ikinen yö on satanut kaatamalla vettä. Siitä huolimatta aamu oli aurinkoinen ja lehmät siirtyivät laitumelta toiselle kuten aikaisemminkin.

Tänään oli ohjelmassa ajoa Belgian puolelle Gentiin. Saksalaiset eivät koskaan vastanneet tiedusteluihin auton keittiön hanan korjauksesta, mutta belgialaiset sen sijaan vastasivat heti seuraavana päivänä. Menemme siis sinne korjauttamaan automme ja jos saksalaiset ikinä palaavat asiaan, niin päästäänpä sanomaan, että unohtakaa koko juttu. Parin tunnin ajo, valtiosta toiseen siirtyminen ja poikkeama majoitukseen. Varmasti voitaisiin siis nukkua myös omassa autossa korjaamon pihalla, se lienee ihan tavallista, mutta varattiin nyt kuitenkin hotellihuone. Kolmeksi yöksi. Että jos vaikka siinä korjaamisessa menee se arvioitu kaksi päivää.

Jostain syystä muuten Gentin alueella hotellit on ihan pirun kalliita (tietysti) ja niihin ylikalliisiin hintoihin ei edes kuulu aamupala. Ei, vaikka kyseessä olisi B&B- majoitus. Ehkä saan selvitettyä tämänkin mysteerin, että mistä moinen hintataso johtuu. Kun noin muuten olen ymmärtänyt, että ei se Belgia nyt ihan niin kallis maa sitten kuitenkaan ole.

Siirtymisessä ei ole mitään ihmeellistä raportoitavaa, kohtalaisen tylsää tietä pitkin ajamista muutama tunti. Hotelli löytyi helposti, pihaan sai auton parkkiin oikein mukavasti ja vastassa oli maailman asiakaspalveluhenkisin respa johon olen koskaan törmännyt. Ei enää harmita niin paljon hotellin hintakaan. Vaikka täytyy ehkä tässä kohtaa sanoa, että en ole saanut huonoa palvelua oikein missään vielä kertaakaan tällä matkalla (paitsi ne saksalaiset autoliikkeet, jotka eivät vastanneet yhteydenottopyyntöön). Aina ei ole ollut edes yhteistä kieltä, mutta asiat on silti hoituneet hyvin ja ihmiset muistaa hymyillä. Voi olla, että olen jäävi tai liian tarkka näissä asioissa, mutta kokemukseni kotimaassa on viime aikoina ollut sellainen, että jos hyvää palvelua saa, niin raksin voi piirtää seinään. Keskinkertainenkin tuntuu olevan jo kiven alla. Mutta kuten sanottua, tämä on taas oma subjektiivinen kokemukseni asiasta. (Ja noita hommia joskus tehneenä, olen toki sitä mieltä, että osalla asiakkaistakin olisi asenteessaan parantamisen vara.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti