Tunnisteet

sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Tanskaan

5.10.2023

Tänään ajetaan Tanskaan. Itse en ole koskaan käynyt, R on kuulemma joskus lapsena ollut Legolandissa.

Halusimme ajaa Juutinrauman sillan yli ja näin myös teimme. Kallista touhua yksi sillan ylittäminen, 115€ suunta, mutta tulihan ajettua. Samoin Ison-Beltin silta ylitettiin ja siitä ilosta maksettiin 84€, halpaa kuin saippua. Onhan siltojen yli mukava ajella, mutta nyt kun sen on kerran tehnyt, niin ei varsinaisesti ole tarvetta uudelle ajelulle, varsinkaan näillä hinnoilla. Mutta ei ne tietysti muutkaan ylitysvaihtoehdot ilmaisia ole. 


Juutinrauman silta

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin ainakin Ruotsissa ja Norjassa joidenkin siltojen ja tunneleiden rakennus rahoitetaan tietulleilla. Ja kun rakentamiseen käytetty summa on tullimaksuina saatu kasaan, maksu poistuu ja sillasta tahi tunnelista saa huristella menemään ilman huolen häivää. Veikkaan silti, että kumpikin näistä tänään ylitetyistä silloista on maksanut niin monta rahaa, että niistä ei koskaan pääse yli maksutta.

Tanskassa oli vähän enemmän liikennettä kuin Ruotsin puolella, jouduttiin oikein ruuhkaan, joka vastaa ehkä Kehä III ruuhkia silloin, kun sitä Hämeenlinnan liittymää rempattiin. Paitsi että täällä motarilla oli viisi kaistaa Kehän kolmen sijaan. Jälkeen päin luin opaskirjasta, että Tanskassa motarille liittyvillä ei aina ole väistämisvelvollisuutta, vaan että heidän pitää turvallisesti liittyä ja motarilla ajajien tulee antaa tilaa hiljentämällä nopeutta. Onnettomuus tilanteissa molemmat ovat vastuullisia, jos kyseessä on sattunut onnettomuus tielle liityttäessä. Hyvä tietää.

Ajeltiin tosiaan enimmäisestä saaresta läpi, eikä jääty Kööpenhaminaa ihmettelemään. Olin etsinyt meille ihka ensimmäisen caravan- alueen, ihan vaan, jos vaikka pääsisi käymään suihkussa välillä. Alueella oli tilaa ja vastaanotto oli mukava. Saatiin paikka etäisellä merinäköalalla ja vakiasukkaatkin vaikuttavat mukavilta. Suihkusta ei veloitettu erikseen, mutta saatiin poletti per nenä ja sillä sai 3min vettä suihkusta. Näköjään siinäkin ajassa ehtii pestä hiukset ja itsensä ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti