Tunnisteet

maanantai 16. lokakuuta 2023

Ajelua

 10.10.2023

Rauhallisesta yöpaikasta huolimatta, nukkuminen oli vain ihan ok, ilmeisesti siihenkin pitää totutella ja mulla on vähemmän kokemusta autoissa nukkumisesta kuin R:llä. Sinänsähän nukkuminen onnistuu kyllä, mutta nukahtaminen on vaikeampaa. Oletan, että se ajan myötä helpottaa.

Tästä päivästä ei varsinaisesti ole mitään erityistä raportoitavaa, ajettiin paikasta A paikkaan B. Matkalla tankattiin auto ja ihmiset. Yöpaikaksi valikoitu maatilan takapiha, jossa sai yöpyä 10€ hintaan (ja kyllä, eurot kävivät maksuvälineenä, ollaan vissiin riittävän lähellä Saksan rajaa). Paikka oli oikein rauhallinen, mitä nyt tammenterhot välillä kolahtelivat kattoon, vaan kukaanhan ei pakottanut parkkeeraamaan puun alle.

Se mikä päivässä aiheutti ihmetystä, oli tyhjien tölkkien/pullojen palautus. Tölkin kyljessä lukee, että panttia saa ja on sitä kuitin mukaan veloitettu ostohetkelläkin. Vaan pullonpalautusautomaatit on erityisen hyvin piilotettu kaupoissa, en onnistunut niitä löytämään sitten niin minkään hyllyn takaa. Enkä tietenkään kysynyt, että mihinhän ovat sijoittaneet. Lidlissa oli heti ulko-oven vieressä, joten sinne se on sitten pullonsa ihmisen palautettava, jos mielii palauttaa.

Lisäksi ihmettelin taas roskisjuttuja. Täällä on vähän sama systeemi kuin Norjassa, että tietyt kamat laitetaan samaan laariin ja sitten erottelevat ne loppusijoituspaikassa. Vaan esimerkiksi levähdyspaikalle hienosti laitetut lajittelupisteet eivät ole vielä rantautuneet kaikille leirintäalueille. Siellä kun on vain sekajäte ja lasinkeräys. Ehkä pahvi, jos oikein hyvin käy. Muutenkin ahtaissa tiloissa ei viitsisi ihan hirveen kauaa kuljetella erilaisia pussukoita milloin millekin jätteelle, ja on se nyt vähän kummallista, että levähdyspaikoilla on monipuolisemmat mahdollisuudet lajitella jätteensä kuin hienoilla leirintäalueilla. Mutta näin se nyt oli. Onneksi maatilamajoituksessa sentään oli kunnollista, ja sai ihminen lajitella jätteensä kuten kuuluu.

Ensimmäisen kerran tuli muuten istuttua ”sohvalla” ja luettua kirjaa, muutenhan olen lukenut vain ennen nukkumaanmenoa sängyssä. Sinänsä raivokas lukeminen olisi tarpeen, sillä autossa saattaa olla vähän ylipainoa eikä mukaan raahaamani miljoona kirjaa varsinaisesti helpota tilannetta. Ollaan kuitenkin matkalla Saksaan ja siellä saattaa jo jotain kiinnostaakin kuinka paljon tämä meidän menopeli painaa. Kirjan lukeminenhan ei tietysti sitä kevennä, mutta jos luettuani voisin vaikka luopua siitä, niin se jo vähän auttaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti