Tunnisteet

perjantai 13. lokakuuta 2023

Legolandiin

 7.10.2023

Jälleen kohtalaisesti nukuttu yö. Nyt vähän valvotti tuuli, joka metsäisestä parkkipaikasta huolimatta heilutteli autoa pitkin yötä.

Aamutoimien jälkeen suuntasimme Legolandiin, joka olikin sopivasti seitsemän minuutin ajomatkan päässä. Sää oli pilvinen, mutta ei sateinen. Kaulaliinaa kuitenkin jo tarvittiin, ulkoilmassa kun pääosin ollaan. Lippu on järkevää ostaa etukäteen netistä, saa hiukan halvennusta. Siitä huolimatta se kustantaa kahdelta aikuiselta siinä 100€ pintaan. Jännästi mitään lastenlippua ei ole, vaan hinta on sama. En toki tullut tutkineeksi, onko jotain perhepaketteja erilaisella hinnoittelulla. Lipun hintaa kuuluu kaikki vempeleet alueella ja subjektiivisen mielipiteeni mukaan, jonot laitteisiin etenivät sutjakammin, kun henkilökunnan ei tarvinnut tarkastaa josko jonottaja on maksanut oikeudesta käyttää vempelettä.


Lapsillehan tämä on sellainen paikka, että varmasti viihtyvät päivän jos toisenkin, mutta kyllä siellä aikaihminenkin saa kulutettua muutamia tunteja. Ihan kaikkia laitteita ei koluttu ja kaikkia rakennelmia ei jaksettu niin tarkkaan nuuskia,mutta kolme tuntia kului silti ihan mukavasti. Toki kesäinen keli olisi varmaan ollut mukavampi, mutta se tietysti olisi tarkoittanut myös huomattavasti enemmän ihmisiä, nyt jonotus laitteisiin pysyi kohtuudessa ja rakennelmien ihastelukin onnistui ilman että tarvitsi kurkkia kenenkään olan yli.



Lyhyt tuumaus hodarien merkeissä tuotti päätöksen ajella kohti pohjoista. Halusimme käydä katsastamassa Skagenin ja Tanskan pohjolan, joten raikkaassa ilmassa vietetyn kolmetuntisen jälkeen ei muuta kuin cruise päälle ja ajoa kohti pohjoista. Vähän ennen auringonlaskua saavuimme Råbjerg Milen parkkipaikalle, johon jäimme yöksi. Aamulla sitten tutustutaan tähän dyyniin ja ajellaan ihan Tanskan pohjoisimpaan kärkeen katselemaan hiekkarantoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti