Tunnisteet

perjantai 6. lokakuuta 2023

Kosteusvaurioita

 3.10.2023

Johan sitä ehdittiin Ruotsiin asti ennen ensimmäistä ongelmaa. Edellisenä iltana kun otin keittiöalueen hanasta juomavettä pulloon, ei vesi pumppu ensin meinannut käynnistyä millään ja paina laski hanassa ihan liruksi. Hieman myöhemmin pumppu hyrähti käyntiin hanan avatessa, mutta ei sitten lopettanutkaan käymistä enää ollenkaan. Tämähän ei ole hyvä juttu, joutuu pian vesipumppu ostoksille. Nopea ratkaisu oli irrottaa vesipumpun sulake sulaketaulusta ja näin saatiin pumppu vaikenemaan. Tosin, vettähän ei sitten tullut mistään hanasta.

Asiaa internetin ihmeellisestä maailmasta tutkimalla kävi ilmi seuraavaa: Keittiön hanassa on sisällä pieni mikrokytkin, joka käynnistää vesipumpun, kun hanan avaa. Tämä kytkin on periaatteessa kaksi metallin palaa hyvin lähellä toisiaan ja jos näiden väliin pääsee kosteutta, niin sähkö ei enää kulje näiden välillä niin kuin sen kuuluisi kulkea. Eli meillä on keittiön vesihanassa kytkin, joka ei kestä vettä. Hyvin suunniteltu.

Vesipumpun sai kuitenkin käyttöön ja vedet virtaamaan vessan hanasta ja pöntöstä kun irrotti keittiön laatikoiden takaa hanan ja pumpun välisen liitoksen. Vettä ei keittiön hanasta nyt tule, mutta onneksi voi tiskata vessan lavuaarissa (joka on muuten isompi ja muutenkin kätevämpi siihen hommaan, eikä näytä siltä, että sisältäisi vettä pelkääviä kytkimiä).

Vaan senpä vuoksi tiistaipäivä alkoi ajamalla lähimmälle volkkarin merkkikorjaamolle. He ystävällisesti kertoivat, että eivät voi tehdä asialle mitään, mutta että hyötyauto- korjaamo löytyy reilun sadan kilsan päästä Gävlestä. Ajettiin sitten sinne. Sielläkään ei voitu asialle mitään, mutta tiesivät kertoa, että ilmeisesti volkkarilla on hoksattu, että vesihanassa ei kannata pitää sellaisia osia jotka ei kestä vettä ja asia hoidetaan vaihtamalla koko hana (takaisinkutsua ei ole kuulunut). Ruotsissa ei osia ole, ja korjausajatkin menevät neljän viikon päähän, mutta saimme mukaan kytkimen ja liittimiä millä voimme ohittaa hanan sähköt ja käyttää keittiön hanaa kohtuunormisti. Kun ei olla sähköihmisiä, niin ihmettelyksihän se vähän meni, mutta pieni konsultaatio kotimaasta ja homma saadaan hoitumaan, jahka jaksetaan se tehdä. Siihen asti tiskaan vessassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti