Tunnisteet

torstai 19. lokakuuta 2023

Läpikulkumatkalla

 12.10.2023

Yöllä tuuli niin, että auto heilui ja sadettakin ropisi kattoon sellaisella voimalla, että piti ihan valvoa ja vartioida, että katto varmasti kestää.

Aamupuhteena koitimme saada sivuoven sähköistä askelmaa toimimaan. Se oli edellisenä päivänä päättänyt olla enää avautumatta ja autoon kiipeämisen ja sieltä laskeutumisen lomassa onnistuin kolauttamaan polveni sivuoveen niin, että siinä on nyt varmaan viikkoja mojova mustelma. Pienellä sähköjärjestelmän buutauksella (päävirrat sulki ja kojelaudan alta jokin johto hetkeksi irti) askelma suostui taas yhteistyöhön ja allekirjoittaneen polvilumpiot on hieman paremmassa turvassa.

Määränpäänä tänään Weesp, joka on kaupunki ihan Amsterdamin kupeessa. Kaverini on asustellut siellä suunnalla jo tovin, ja tahtotila on ollut päästä käymään. Nyt sekin sitten järjestyy, kun voidaan hurauttaa paikalle. Päivämatka ei ollut pitkä ja ajoaikakin vain nelisen tuntia, mutta erinäiset autonpesut, tankkaukset ja se tosiasia, että valtion rajalla auton nopeus tippui 20km/h johtivat yhdessä siihen, että pelipaikoilla oltiin vasta kuuden aikaan illalla. Ennen auringon laskua kuitenkin.

Olin löytänyt mielestäni hyvän matkaparkin maatilan pihalta. Tilaakin oli vielä ja kun kohtuulliseen 19€ vuorokausihintaan sisältyi kaikki palvelut pyykinpesua lukuun ottamatta, katson, että hintalaatusuhteeltaan tämä on tähän astisista paras. Ja vielä erittäin hyvien yhteyksien päässä: Weespiin 4km, Amsterdamiin 14km. Weespistä kulkee juna Amsterdamiin, matka aika ehkä jotain kymmenisen minuuttia ja lipun hinta taisi olla 3,90€. Ja jos omaa polkupyörän, jota meillä ei tietenkään ole, voi surutta pyöräillä vaikka Amsterdamiin saakka. Tai johonkin lähikylään/ -kaupunkiin.

Parkin lähellä oli myös Thai- ravintola, josta kävimme hakemassa illallista. Maksaminen olikin sitten jännittävä juttu, sillä luottokortti ei käynyt, ei myöskään debit- kortti ja tässä kohtaa tarjoilijakin jo vähän ihmetteli, että mistähän nyt kenkä puristaa. PayPal- tiliä meillä ei ole ja suomalaisesta pankista maksusuoritus ulkomaiselle tilille vaatii sen verran erilaisia tunnisteita ja numeroyhdistelmiä, että oli jo lähellä, että toinen meistä ei jäänyt tiskaamaan. Lopputulemana minulla on nyt PayPal- tili, lasku tuli maksettua ja muistimme taas, miksi sitä käteistä pitikin käydä nostamassa automaatista. Ei vaan olla saatu aikaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti