Tunnisteet

perjantai 20. lokakuuta 2023

Huomioita Saksasta

Kokonaisella kahden päivän läpiajolla ei paljon huomioita ehtinyt kertyä, mutta jotain sentään.

Autoilukulttuuri on itseasiassa aika kiva Saksassa. Vaikka autobaanalla saa ajaa miljoonaa, ei se silti tuntunut mitenkään erityisen vaaralliselta. Toki joukkoon mahtuu aina typeryksiä, mutta noin yleisesti oma vaikutelmani saksalaisesta liikennekulttuurista on se, että siellä otetaan myös muut tienkäyttäjät huomioon. Annetaan tilaa, ei poukkoilla ruuhkassa kaistalta toiselle, kaistan loppuessa vetoketjuperiaatteella liitytään käytössä olevalle kaistalle silloin kun on ruuhkaa, nämä nyt ainakin. Mutta samoin kuin kotomaassa, isommasta autosta on aina päästävä ohi, vaikka sen isomman auton perässä olisi kilometreittäin tyhjään ajokaistaa.

Rekkojakin on muuten ihan järjetön määrä liikenteessä. Siis ihan järjetön määrä. Paitsi sunnuntaisin, jolloin ne ei saa olla liikenteessä. Tiet on pääsääntöisesti ihan hyvässä kunnossa ja niillä on kiva ajaa. Opasteet on ymmärrettäviä, mutta katujen nimet kun saisi vielä sen verran isolla, että näkee ennen kuin ajaa ohi. Olisi kiva.

Englannilla pärjää. Ne jotka ei sitä kieltä puhu kommunikoivat elekielellä ja se onnistuu oikein mainiosti. Muutenkin tuntuvat saksalaiset olevan oikein kohteliaita, paitsi turisteina Tanskassa, mutta se on eri juttu.

Yövyimme siis vain yhden yön ja senkin puskassa, joten siitä ei varsinaisesti ole mitään kerrottavaa. Ehkä palaamme aiheeseen myöhemmin jos ja kun palaamme Saksaan.

2 kommenttia:

  1. Oma muistikuva myös on, että niitä rekkoja on ihan järjetön määrä 😊. Mutta mitään "haittaa" niistä ei ole kun ajavat omaa kaistaansa.

    VastaaPoista
  2. Juu ei, haittaa ei rahtareista ollut ollenkaan, ja muutenkin ajaminen Saksassa oli aika mutkatonta. Kun vaan muisti autobaanalla, että ne saattaa tulla takaa ohi aika kovaakin, että ihan joka väliin ei kannata itseään tuupata.

    VastaaPoista