Tunnisteet

maanantai 23. lokakuuta 2023

Huomioita Alankomaista

Alankomaiden teiden kuntoa väitetään toiseksi parhaaksi maailmassa (en tiedä missä on parhaat) ja hyvässä kunnossa ne ovatkin. Jälleen oli ilo ajella, kun ei tarvinnut pelätä rikkovansa autonsa johonkin reikään tai rotkoon tiellä. Ajokulttuuri sen sijaan on erilainen kuin Saksassa ja luonnehtisin sitä ehkä itse hätäisemmäksi. Polkupyöräilijät ja jalankulkijat otetaan kyllä oikein kivasti huomioon, mutta ehkä energiaa ei sitten enää riitä muille autoilijoille. Mene ja tiedä, vaan ei se nyt niin hankalaa Hollannissakaan ollut tuo ajaminen.

Polkupyöräilijöitä on muuten paljon. Jos Saksassa oli paljon rekkoja niin Hollannissa on ihan todella paljon pyöräilijöitä. Ja miksi ei olisi. Tiet on hyvät ja pyöräilijöille kunnolliset kaistat huristella, joten jos asuisin maassa, varmaan itsekin pyöräilisin.

Puskaparkkeilu on Hollannissa kielletty, sakon uhalla. Leirintäalueita on kuitenkin paljon ja varsinkin matkaparkit ovat edullisia ja yleensä oikein hyvin varusteltuja. Niinpä yövyimmekin matkaparkissa huokeaan hintaan ja toistaiseksi se on paras maksullinen yöpaikka missä ollaan oltu.

Vaikka pidänkin siitä, että ulkomaille lähtiessä pitää opetella käyttämään erilaista valuuttaa ja laskea koko ajan päässään, että mitä tämä nyt oikeesti maksaa, niin onhan tuo hintojen vertailu helpompaa, kun on sama valuutta käytössä. Aika samoissa hinnoissa asiat oli kuin kotomaassakin, alkoholi ja tupakka nyt tietysti halvempia. Ei myöskään alkoholin myyntirajoituksia, joten marketista saa viiniäkin. Asioiden maksaminen toki voi ulkkikselle olla hankalampaa, sillä yhdistelmäkortteja ei juurikaan ole, pankki- luottokortti on erikseen ja kaikkialla ei käy luottokortti. Varmuuden välttämisen ehkäisemiseksi pieni summa käteistä on ehkä hyvä olla matkassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti