Tunnisteet

sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Solekuin ajaa vain

21.11.2023

La Manga (del Mar Menor) – Nerja 393km

Olin virittänyt herätyskellon soimaan, että nään auringon nousun, kun kerran ollaan niin otollisesti kerrankin oikeella puolella rantaa. Aamulla oli sumua. Käänsin kylkeä.

Pari tuntia myöhemmin pistettiin leiri kasaan ja lähdettiin jatkamaan matkaa. Eräs britti kävi meille kertomassa, että varsinaisilta parkkipaikoilta vapautuisi heidän paikkansa, jos haluaisimme siirtyä siihen, mutta olimme aikeissa muutenkin jatkaa matkaa, joten kiitimme tarjouksesta ja jätimme sen käyttämättä.

Edessä oli ajopäivä, jälleen. Olin katsonut meille leiripaikan, mutta sinne ei voinut tehdä varausta, joten päätettiin ajaa randomilla katsomaan onko tilaa. Jos ei ole, niin mennään sitten taas johonkin pusikkoon. Autossa oli lähes kaikki tarvittava, vain tupakka-askit puuttui ja AdBlue vaati täyttöä, hoidimme nämäkin heti alta pois. Kiinnostuneille tiedoksi, että tupakkiaski maksaa täällä 5,35€ ja AdBlue 0,59€/l (tällä asemalla).

Muuten päivässä ei varsinaisesti ole mitään ihmeellistä kerrottavaa jälkipolville, maisemat olivat toki jälleen sellaiset, että ei kyllästynyt katsomaan. Harmitusta aiheutti vain se, ettei ollut kunnollista karttaa, josta olisi voinut väijyä kulloisenkin vuoriston nimen. Sen verran sain selville, että Sierra Nevadan vuoristo asettuu Almerían ja Malagan väliin, mutta kun ne nyppylät alkoi jo sata kilometriä ennen Almeríaa, joten olisi kiinnostanut tietää, että mitähän nekin nyt sitten oli. Ehkä menen Malagassa kirjakauppaan ja ostan kunnollisen kartan.


Määränpäänä oli Camping Nerja. Vähän jännitti, että näinköhän tähän aikaan vuodesta on enää tilaa, vai onko kaikki talvenpakoilijat valloittaneet kämpperialueet sadan kilometrin säteellä Malagasta. Ei ollut, tilaa oli hyvin. Hinta oli vähän korkeahko (30€/yö) mutta toisaalta, jos haluaisi olla koko kuukauden sen saisi sopuhintaan 450€ (otetaan harkintaan). Alueelle mahtuu ehkä vähän toista kymmentä autoa, löytyy uima-allas (mutta meillä ei ole uimapukuja) sekä kiva allasbaari josta saa myös ruokaa. Syötiin siis heti siinä ja juotiin vähän halpaa olutta ja alettiin vähän lämmetä ajatukselle, että jos jossain kohtaa ei jaksa enää suhata ympäriinsä koko aikaa, niin ehkä tässä kuukauden saisi kulumaan..

Mutta ei nyt sentään vielä kuitenkaan. Eihän tässä ole ehditty käydä vielä juuri missään ja monta paikkaa on koluamatta! Kuten Nerjan tippukiviluola, johon ostinkin sitten liput heti huomiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti