Tunnisteet

keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Olisiko aika liikkua?

17.11.2023

Lähdön aika on koittanut. Varmuuden vuoksi laitettiin oikein kello soimaan aamutuimaan, mutta ei sitten jaksettukaan nousta heti. Yhtä kaikki, oltiin yhdeksän aikaan paketoitu auto ja itsemme ja reippaina tyhjentämässä viikon aikana täyttynyttä harmaavesi säiliötä. Yhdeksältä siksi, että henkilökunta tuli silloin töihin ja saisimme lunastaa itsemme ulos alueelta. Onneksi ei pidetty kiirettä, ei pitänyt henkilökuntakaan. Vartin myöhästyminen ei täälläpäin ole niin justiinsa.

Ajatuksena oli ajaa taas Barcelonaan, johon olimme tilanneet tuttuun ja turvalliseen huoltoliikkeeseen muutamat kappaleet kaappien lukitussysteemejä. Yksi kun on siis jo lähes entinen ja ihan kohta varmaan jostain hajoo toinen. Onpahan sitten varaosia. Tämän jälkeen ajaisimme lentokentällä ja kävisimme vilkuttamassa kaverille, joka oli ollut pari päivää Barcelonassa työmatkalla. Ja näin toimimmekin. Ei mitään suunnitelmista poikkeavaa tässä. Lentokentällä toki sen verran, että ajoimme sitten ihan reippaasti terminaalin oven eteen kun kerran mahduttiin ja maksettiin siitä lystistä muutama raha parkkimaksua. Olimme etuajassa, joten ehdittiin nauttia ylihintaiset päiväeväät kahvilassa ja kaverin kanssakin ehdittiin vaihtaa muutama sana, ennen kuin hänen piti kiirehtää lennolle. Me taas jatkoimme matkaa.

Olin etukäteen katsonut, että kylässä nimeltä La Selva del Camp olisi mukavan oloinen matkaparkki, jossa on kaikki palvelut ja hintakin sopivat 5€/yö. Tällä kertaa tärkeä oli myös 4G verkko, sillä mulla olisi lauantaiaamuna koulutusta, etänä tietenkin, ja se olisi huomattavasti mukavampaa, jos netti toimisi. Ajoimme siis La Selvaan. Koska olimme perehtyneet parkkeerauksen kuvioihin etukäteen, ymmärsimme nostaa viimeisessä liikenneympyrässä ennen matkaparkkia vastaan ajaneelle polisiille kättä. Hän kurvasi peräämme parkkiin ja saimme lunastettua itsellemme kahden yön oleskeluluvan. Poliisille siksi, että paikallinen poliisi vastaa tästä matkaparkista, rekisteröivät matkailijat ja rahastavat maksun. Jos poliisiin ei törmää liikenneympyrässä, on matkaparkin opasteissa numero, josta heitä voi tavoitella halutessaan asettua ns. taloksi.

Äkkiseltään saattaisi ihmetellä sitä, että eikös poliiseilla ole parempaa tekemistä kuin singahtaa paikalle silloin, kun karavaanari haluaa parkkiin, mutta voihan se olla hyväkin asia. Itse tulin lukeneeksi rivienvälistä, että ehkä heillä ei tosiaan ole parempaakaan puuhaa ja onhan se silloin kai niin, että kaupungissa on kaikki hyvin ja rikolliset ei rellestä kaduilla ja kujilla. Luo myös matkaajalle sellaisen mielikuvan, että autonsa voi huoletta jättää vaikka päiväksi parkkiin ja lähteä itse naapurikaupunkiin hurvittelemaan ilman pelkoa siitä, että auto on varastettu tai ainakin kaikki varastamisen arvoinen autosta on viety.

Niin että voihan ne asiat tälläkin tavalla järjestää ja hoitaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti