Tunnisteet

keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Joskus ei vaan onnistu

7. -8.11.2023

Tänään mentiin taas junaan, nyt Ranskassa. Oltiin edellisenä iltana käyty väijymässä asema. Selvisi, että sieltä ei voi ostaa lippuja, mutta nykyäänhän kaikki onnistuu hienosti myös internetissä. Lisäksi selvisi se, että junat kulkee täällä (ainakin tällä asemalla) vasemman puoleisen liikenteen mukaan. Hyvä että tuli havaittua, oltais oltu väärällä raiteella jonottamassa. Junamatkan ajan sai tuijotella merimaisemia, rata kun kulki lähes koko matkan rannan myötäisesti.

Itse Cannes oli aika pieni. Jotenkin ajattelin, että kun siellä on ne elokuvajuhlat ja kaikkea, niin tokihan se on suuren suuri kaupunki. Ei ollut. Keskustan käveli ympäri tunnissa, jos oikeen yritti vitkutella. Paikkana ei ehkä myöskään meidän valinta, sillä emme ole muotishoppailijoita emmekä muutenkaan osta kuin ruokaa (ja alkoholia), ja lisäksi ravintolat oli tietysti hyvissä hinnoissa: käytiin mäkkärissä. Otettiin kaksi keskikokoista limua, juustohampurilainen ja joku ruppanen kanahampurilainen. Maksettiin melkein 18€ ei saatu nälkää lähtemään ja käteen jäi mahdollinen ruokamyrkytys. Ainakin R oli illalla kovastikin kipeä. Muuten ollaan syöty samaa ruokaa, paitsi ne mukahampurilaiset, joten ei oikeen keksitty, mistä muualtakaan se olisi voinut tulla. Itsellänihän on historia mm. mielenosoituksesta Hyvinkäällä, kun sinne tuli ensimmäinen mäkkäri, enkä vuosien varrella ole siellä asioinut kuin ehkä kerran (ja nyt toisen). Enpä ole siis mitään menettänyt.

Tästä huolimatta, sovitut treffit oli onnistuneet.

Ilta meni siis sairastaessa, itse valvoin puoliyötä kuunnellen outoa meteliä, jota en onnistunut paikallistamaan mutta oletan kuitenkin, että se ei lähtenyt meidän autosta, vaikkakin sähköt olivat jossain vaiheessa yötä mennet poikki, eikä aamulla auto ottanut enää virtaa pistokkeesta. Jännän äärellä siis auton kanssa jälleen, että onko se nyt rikki, vai menikö vain sähkötolpasta sulake (ei päästy katsomaan). Näillä eväillä varustettuna päätettiin, että ei kerätä seuraavaa minivaltiota, eli Monacoa, vaan lähdetään täältä Ranskasta pois ja vähän äkkiä. Ja näin tehtiin.

Yöksi ajoimme sille samalle matkaparkille Montpellierin viereen Séten. Maksuteitä pitkin tietenkin. Hintaa tuli neljäkymppiä, aikaa säästyi tunti ja hermoja noin kolme kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti