Tunnisteet

maanantai 20. marraskuuta 2023

Pesulointia ja rannalla pötköttelyä (sisältää tuotesijoittelua)

13.11.2023

En ole aamuihmisiä ja vaikka ajatus auringonnousun tiirailusta tuntuu periaatteessa ihan hyvältä, en varmasti nouse sängystä ylös sian pierun aikaan, ellei ole ihan pakottava tarve.

Tänään oli. Piti osallistua Teams- palaveriin yhdistyksen asioilla ja se alkoi Suomen aikaa kahdeksalta, eli minulle seitsemältä. Näin siis auringonnousun kävellessäni alueen toimistolle, jossa on wifi. Omaa dataahan ei moiseen käytetä, jos ei ole pakko ja siksi tuo 32Gt on riittänyt toistaiseksi ihan mainiosti. En ole tainnut saada kulumaan edes puolia siitä.

Aikaisen heräämisen tarmonpuuskassa lähdettiin itsepalvelupesulaan. Leirintäalueen pesukone oli sanonut sopimuksen irti lauantaina, ja koska olimme ajatelleet lähtevämme tiistaina jo eteenpäin, katsoimme parhaaksi käydä pesulassa pesemässä pyykit, sitä kun ei tiedä, koska taas tulee kunnollinen pesukone vastaan. Tämä pesula oli samaa ketjua kuin Belgiassa käyttämämme, mutta siistimpi ja täällä pystyi myös maksamaan pankkikortilla. Pyykkien peseytyessä yritimme etsiä kylästä sellaista elektroniikka liikettä, joka myisi partakoneeseen teriä. Ei löydetty. Kaikista sai kyllä ostaa koko partakone setin, mutta sellaista ei tarvita, kun kone on ihan toimiva, vain terät on vaihtoa vailla. Sen saimme kuitenkin selvitettyä, että matkalla etelään kohtaisimme paikallisia ”verkkokauppoja” ja ”gigantteja”, joten ehkä käymme sitten kyselemässä sieltä.

Emme myöskään yrityksistä huolimatta keksineet yhtään hyvää syytä sille, miksi emme voisi jäädä vielä muutamaksi päiväksi Palamokseen, joten ilmoitimme respaan, että perjantaina vasta poistumme (joku päivä oli pakko asettaa, lähinnä siksi, että muuten olisimme tässä vielä joulunakin. Sinänsähän sillä ei ole mitään väliä, mutta ehkä nyt vähän etelämmäs voitaisiin kuitenkin vielä mennä, jos ei muuten, niin lämpötilojen puolesta).

14.11.2023

Tässä kun on nyt useampi päivä tuijoteltu tuonne merelle, niin ehkä on aika lähteä myös ihan meren rannalle kokeilemaan, että kuoriutuisiko meistä rantaihmisiä. Uimapukuja ei sentään otettu mukaan, ihan jo siitäkin syystä, että kumpikaan meistä ei omista moista vaatekappaletta. Myöhemmin kävi ilmi, että suurimmalta osalta muiltakin rannalla hengailijoista ainakin yläosa oli unohtunut kotiin. Nakurannalle ei sentään oltu jouduttu, mikä tulkittiin siitä, että meidät olisi varmaan ystävällisesti ohjattu muualle ylipukeutumisen johdosta.

Pari tuntia auringossa aaltojen liikettä tuijotellessa menee ihan kivasti. Takaisin tullessa huvitin paikallisia kyykkimällä tienvieressä ja kuvaamalla kukkasia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti