Tunnisteet

torstai 9. marraskuuta 2023

Money, money, money..

 31.10.2023

Tänään oli tarkoitus lähteä jatkamaan matkaa, mutta ei huvittanut, ja kun kerran saimme jäädä vielä yhdeksi yöksi, niin jäimme. Kauppaan sentään vaivauduimme. Juustoa piti ostaa, mutta kahden kassin kanssa tultiin ulos. Maksoi 33€, että ei täällä ainakaan ruokaa syömällä pääse köyhtymään.

Ja kun nyt tuli rahasta puhetta, niin tehdäänpä pieni yhteenveto ajalta 28.9. – 31.10.2023

Aloitetaan autosta. Yhteensä autoilun alle meneviä kuluja on tuolta ajalta 1868,95€. Polttoaineen osuus tuosta on 1329,11€ ja autolla on pistelty menemään 6696km. Kalleinta dieseliä tankattiin Ruotsissa ja mitä etelämmäs tultiin, sitä mukavammalta hintakin rupesi näyttämään. Andorrassa oli halvin tankkaus, 1,47€/l ja kokonaissumma jäi ekaa kertaa alle satkun. Muita tähän ryhmään kuuluvia kuluja on tietullit ja sillat (214,79€), julkisilla ja takseilla suhailu (110,65€) ja ylläpito, johon menee autoon ostettu lämpöpeitto ja pesut (173,41€) sekä tietysti hellyyttävä pehmolelu, josta maksettiin mukavan suolainen hinta, 40,99€.

Asumiseen lasketaan leirintäalueet, matkaparkit ja hotellit, sekä puhelin ja jos erikseen on tarvinnut maksaa, myös sähkö, kemssan ja muiden vesien tyhjennys. Hotelli Belgiassa imaisi mukavat 477€ ja onkin tämän kokonaisuuden kallein investointi. leirintäalueet ja matkaparkit yhteensä 414,97, yhdeksän yötä olimme puskissa ilmaiseksi. Näin ollen päivähinnaksi tulee 16,60€ (12,21€ jos myös nollapäivät lasketaan mukaan) joka on aika kohtuullinen, tavoite on siinä 10€ hujakoilla. Kerran jouduimme maksamaan sähköstä erikseen ja puhelinlaskutkin maksettiin lokakuun puolella, joten kokonaissummaksi tuli 984,20€.

Ruokakategoriaan olen eritellyt kaupasta ostetun ruoan, ravintolakäynnit ja kaupasta ostetun alkoholin. Ravintoloissa nautitut alkoholit on samassa rahassa ruoan kanssa, mutta ehkä jatkossa voisin ihan mielenkiinnosta eritellä nekin. Ihan vaan, että tietää kuinka paljon siihen törpöttelyyn menee rahaa, se kun ei ole pakollista ja siitä voi säästää, jos tarve tulee. Ruokakauppaan on mennyt 360,76€ ja kaupasta ostettuun olueen ja viiniin 231,05€. Ravintoloihin humpsuteltiin yhteensä 766,57€ ja kalleimmat laskut tuli jälleen alkumatkasta, Espanjassa kun ei ravintolaan saa hyvällä tahdollakaan kulumaan viittäkymppiä enempää kahdelta ihmiseltä. Kategorian kokonaissumma on näin ollen 1358,38€

Muita maininnan arvoisia kuluja on LegoLandin sisäänpääsymaksu 117,97€ ja tupakit 100€.

Nämä kaikki ja muutama muu pikkukulu tekee yhteensä tuolta ajalta 4527,95€. Aikamoinen summa, mutta hyväksyttävä, sillä muutamia kertaluonteisia kuluja tuohon on kertynyt, jotka tulevaisuudessa voidaan jättää laskuista pois. Kuten nyt eräskin hotelli, siltamaksut, autoon ostettu lämpöpeitto, huvipuistohurvittelu ja ravintoloissa humpsuttelu. Laskelmien mukaan tuosta saisi siis hyvinkin pari tonnia pois ja se olkoonkin seuraavan kuukauden tavoite.

Summien suuruushan on aina suhteellista ja itse olemme sitä mieltä, että ensimmäiset 34 päivää, jotka on otettu ihan puhtaasti lomailun kannalta, ei kovasti kalliiksi ole tulleet (133,18€/pv). Samaa rahaa on maksettu aikanaan Yhdysvaltojen matkoista, pois lukien lennot sinne ja takaisin. Neljä ja puoli tonnia kuukauden lomasta on siis vähintäänkin kohtuullista. Ja koska olen pihi ja rakastan asioiden taulukointia, saankin tästä mukavasti viihdettä itselleni tulevaan, kun alan tavoitella alhaisempaa kulutustasoa. Pitäähän ihmisen jotain harrastaa.

2 kommenttia:

  1. On. Excel laskee kaiken kivasti yhteen ja saishan siitä hienoja graafejakin. Ehkä sitten ensi kuussa..

    VastaaPoista