Tunnisteet

lauantai 11. marraskuuta 2023

Pötköttelyä

2. -3.11.2023

Koska Ranskassa sataa edelleen, Ciara- myrskyn viimeiset tuulet puhaltaa niin, että koko auto heiluu ja saattaa ehkä jopa lähteä pian lentoon, ja muutenkin ulkona on sellainen ilma, ettei ihminen viitsi siellä olla jos ei ole ihan pakko, niin ei olla. Möhnätään koko päivä autossa ja luetaan kirjaa. Ja syödään. Ja selataan nettiä silloin kun se toimii. Tarviiko sitä nyt joka päivä jotain saatana suorittaa.

Ei tarvii, eikä suoritettu. Seuraavana päivänä sentään vähän muodon vuoksi käytiin viereisellä rannalla kävelemässä. Mutta kun edelleen oli tylsä tuuli, ei viititty olla pitkään ulkona. Sen verran kuitenkin, että juteltiin tunti viereisen pakulla reissaavan pariskunnan kanssa. Saksalaisia olivat ja kertoivat hyviä vinkkejä Ranskan matkailuun. Vaihtarina tarjottiin hyviä käyntikohteita Suomesta Teno- joen lisäksi, jossa olivat jo päättäneet tulevana kesänä vierailla.

Lisäksi kunnon naapurikyttääjinä seurasimme samaan parkkiin sapuvaa mörökölliä. Mersun hirviö, jota ei saa ajaa kun rekkakortilla ja joka kestää varmaan ydinsodankin. Aika makee joskin täysin älytön vehje. Mutta kyllä sitä vaikka kesän ajan kokeilisi, että jos joku markkinoija haluaa saada varsin autentista ja rehellistä materiaalia, niin voi ottaa yhteyttä. Kyllä me sen verran voidaan uhrautua.

Loppupäivä menikin seuraavan yöpaikan valinnassa. Etelä-Ranskassa on yllättävän vähän niitä kivoja viinitiloja, joihin saa mennä loisimaan jos ostaa vähän viiniä mukaan. Ja suurin osa parkkipaikoistakin oli arvosteltu niin, että jonkun autoon oli murtauduttu, tai villisiat oli puskeneet kyljet paskaksi tai mitä näitä nyt voi matkailijalle sattua parkkipaikalla asioita. Ja koska ollaan off- seasonina liikkeellä, suurin osa camper- paikoista on kiinni. Että on vähän nihkeetä paitsi Ranskan, myös leiriytymisen osalta. Lisäksi muistimme juuri, että eihän meillä ole vieläkään sitä pirun ympäristötarraa autossa, että pitää väijyä nekin asiat tarkkaan, ettei olla poliisin hampaissa Ranskassakin.

Lopulta päädyttiin siihen tuttuun ja turvalliseen kaavaan; ajetaan kattomaan onko kivan kuuloinen paikka auki ja jos ei ole, niin jäädään sitten yöksi johonkin nurkille. Mulla on pari puukkoa rinkassa. Ja astalon nyt saa vaikka siitä talouspaperitelineestä. Ja jos oikeen alkaa jännittää, niin voidaan jakaa kipinävuorot.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti