Tunnisteet

perjantai 3. marraskuuta 2023

Barcelonaan!

 24.10.2023

Yöllä satoi. Kuten edellisenäkin yönä, mutta aamulla aurinko taas paistoi ja lämpötila lähti mukavasti nousuun. Kelpaa siinä ihmisen heräillä ja keitellä aamukahveja.

Tänään ajetaan Barcelonaan. Ensin toki taas volkkarin korjaamolle, jos ne vaikka osaisivat tehdä jotain tuolle sekoilevalle järjestelmälle. Siihen asti toimin varakompassina, ettei ihan eksytä suurkaupunkiin (ja ympäristövyöhykkeelle, taas. Nythän sen luvan olisi siis voinut ostaa netistä eikä tarraa tarvita, kun sitä ei saa kuin espanjassa rekisteröityihin autoihin. Me olemme kuitenkin menossa yöpymään paikkaan, joka ei ole ympäristövyöhykkeellä eikä rosmojen välittömän mielenkiinnon herättävässä paikassa, ja tutustumme kaupunkiin julkisia hyödyntäen. Ei siis ostettu tarraa. Pitää siis taas pysyä kehätiellä, joka ei ole ympäristöaluetta. Ihan ite taas valittiin toimia näin.)

Ajettiin autokorjaamolle. Ajoivat meidät pois, kun eivät kuulemma koska näihin autoihin siellä. Neuvoivat toki ystävällisesti sen paikan, jossa koskevat. Ajettiin sinne. Saatiin oikeen ystävällistä palvelua ja aika torstaille, jolloin lupasivat tutkia, missähän vika voisi olla. Vaihdettiin vielä puhelinnumerot ja sitten karautettiin takaisin Barcelonan kehäteille sopivasti ruuhka-aikaan (joka, kuten myöhemmin kävi ilmi, tuntuu olevan jatkuva).

Tulimme leiriin heppatallin viereen, erään perheen maille. Mikään virallinen leirintäalue tämä ei ole, palveluita ei ole (paitsi raikas vesi, jota ei voi juoda) ja hintaa on kokonainen 10€/yö. Omistajat on kuitenkin supermukavia, karavaanareita itsekin, ja haluavat tarjota mahdollisuuden yöpymiseen turvallisessa ympäristössä lähellä kaupungin keskustaa (junalla puolituntia ytimeen). Suunnitelmissa on rakentaa suihkut ja vessat, mutta ovat aloittaneet toiminnan vasta keväällä, joten ihan vielä ei ole valmista. Paikalle ajetaan vähän erikoisesti tulvakanavaa pitkin (joka on siis ihan virallinen tie tonteille, ainakin silloin kun ei ole tulvia) ja pikkuisen tuo sähköporras raapi maata, kun hivuteltiin pellon puolelle parkkiin, mutta muuten ihan toimiva konsepti (ei vaunuille tosin). Sovittiin vielä omistajan kanssa, että laittelen viestiä, jos autokorjaamon toimenpiteiden jälkeen torstaina tarvitaan yöpaikkaa, niin hän pitää meille porttia auki.

Illaksi hurautimme junalla Katalonian pääkaupunkiin. R:n kaverit näyttivät meille edullisen ravintolan ja maistuvat sangriat, sekä pimeät pikkukujat la Ramblan välittömässä läheisyydessä. Ei ollut rosmoja eikä muutenkaan kuumottavaa menoa, vaan aika idyllistä ja edullista. Viimeisellä junalla sitten tietysti autolle, ja hiipien, ettei naapuriauton koirat hermostu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti