Tunnisteet

sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Ja taas tutkitaan autoa

 26.10.2023

Aivan liian aikainen herätys. Ja silti lähdettiin myöhässä.

Ajettiin ensin tyhjentämään vessa. Eilisen päivän perehtymisestä huolimatta homma ei onnistunut ihan kuten oltiin ajateltu. Porttien piti aueta kahdeksalta, sitten piti ottaa lipuke, ajaa alueelle, maksaa ja pääsisi alueelta pois. Vaan ei auennut portti ei. Vaikka kuinka rämppäsi nappia. Vaan eipä huolta, jätetään harmaat vedet tyhjentämättä ja tyhjennetään vain vessa, portin ohi kun pääsi kävelemään ja sen verran jaksan vielä säiliötä raahata. Kostoksi ei maksettu mitään (enkä oikeen tiedä, mihin sen rahan olisin jättänytkään, joku alueella parkkeeraava sen olisi kuitenkin ottanut omiin tarkoituksiinsa. Tehkää paremmat portit. Niih).

Tyhjennyksen jälkeen oli vuoro mennä kehätielle nököttämään. Aamulla kun saattaa olla muutama muukin ihminen menossa johonkin, varmaan töihin. Olenko jo muistanut mainita, että en enää koskaan ikinä kitise siitä, että kotomaassa on kehäteillä ruuhkaa? Jos en, niin nyt sanon: En koskaan ikinä enää kitise siitä, että Suomessa pk-seudulla on kehillä ruuhkaa. Kun ei ole. Ainakaan sellaista missä kökitään jonossa tuntitolkulla. Eikä matkatkaan ole niin pitkiä. Tyylikkäästi siis saavuimme korjaamolle tunnin myöhässä. Mañana ja silleen.

Auto jäi ihmeteltäväksi ja me lähdimme hyvien ohjeiden kanssa suunnistamaan bussipysäkille ja kohti keskustaa. Ensin toki käytiin väliin jääneellä aamupalalla viereisessä ravintolassa. Palvelu oli taas hyvää, henkilökunta vaatimatonta (oman kielitaitonsa suhteen) ja ruoka hyvää. Ja kun ei olla turistialueella, niin hintakin on sen verran kohdillaan, että ei kannata varmaan kotona kokata. Mainittakoon nyt myös se, että linja-autoon sai maksaa lippunsa ihan rahalla kuljettajalle. Mikä on kiva. Olenkin ihmetellyt HSL:n linjausta, jossa kuljettajalle ei voi enää maksaa lippuaan, vaan se pitää ostaa mobiilista tai automaatista etukäteen. Ja niitä automaattejahan ei ole jokaisen pysäkin vieressä. Että jos olisin turistina ja haluaisin päästä bussiin, niin.. Mutta ehkä niitä turisteja on stadissa niin vähän, ettei maksa vaivaa. (Ja ei, kaikilla kansalaisilla ei myöskään ole älypuhelinta johon sen mobiiliapin voisi ladata.)

Hurautettiin bussilla kaupunkiin, arvottiin hetki, mitä nähtävyyksiä tänään katsellaan ja otettiin sitten vielä metro ytimeen josta, tietenkin, käveltiin noin tunti Sagrada Famílialle. (Pääse viereen myös metrolla, mutta olis pitänyt vaihtaa linjaa, ja ei jaksettu opetella.)


Ei menty sisään. Oli jonoa (tietysti, ja niin kuuluukin) eikä huvittanut muut ihmiset. Kierreltiin kuitenkin ympäri ja ihmeteltiin sitä paperi määrää, jonka Gaudí on tarvinnut suunnitelmiaan varten. Ja pohdittiin myös sitä etua, että rakennustyöt on kestäneet niin kauan. Rakennustyöntekijän pesti kun voi periytyä suvussa ja siitähän saa suvulleen oikeen maineenkin jos haluaa: Sagrada Famílian rakentajat.

Käveltiin sivukatuja pitkin takaisin Placa de Catalunyalle ja siitä Catedral de Barcelonan ohitse ravintolaa etsien. Täytyyhän ihmisen välillä taas syödä. Päädyttiin vahingossa Baski- ravintolaan, jonka tarjoilijan ystävä oli muuttanut Suomeen. Jäi epäselväksi, oliko uusi koti Lahdessa vai Lapissa, mutta kehuttiin kivaksi paikaksi, yhtä kaikki. Ja kun kerran ihan vieressä oltiin, niin kipaistiin pikkukujien kautta katsomaan myös Basílica de Santa Maria del Mar. Kyseessä on se Merten katedraali, jota Ildefonso Falconesin saman nimisessä kirjassa rakennetaan. Ei käyty kuitenkaan sisällä, koska autoa piti lähteä hakemaan korjaamolta. Mutta ehkä joku toinen päivä, kun tuli samalla päätettyä, että mennään vielä ainakin pariksi yöksi (tai kolmeksi) siihen samaan, hyväksi havaittuun paikkaan.



Autoon olivat tehneet päivityksen. Sen, mitä Suomessa ei tehty, koska koko systeemi menisi entistä sekaisemmaksi. Katotaan miten nyt käy. Suhtaudun suurella epäilyksellä. Olenko muuten kertonut saksalaisista ja heidän autojensa sähköjärjestelmistä..?

Paluumatkalla vietettiin taas tunti, ylläri, ruuhkassa (siinä seiskan jälkeen illalla) ja kurvailtiin samaan tuttuun peltoparkkiin jossa omistaja oli ystävällisesti meitä odotellut ja pitänyt porttia auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti