Tunnisteet

torstai 16. marraskuuta 2023

Espanja, toinen kerta

9.11.2023

Aamun ohjelmana oli ajaa viereiseen volkkarin liikkeeseen. Kas, kun sängyn yläpuolisesta kaapistosta oli yhdestä ovesta pettämässä lukitusjärjestelmä. Muovinen rimpulahan se on, ja kun koko oven paino lepää sellaisen pienen klipsin varassa, niin kyllähän se jossain kohtaa pettää. Varsinkin, kun on ajeltu ei niin tasaisilla- teillä. Pistettiin sormet ristiin ja toivottiin, että heillä olisi näitä osia varastossa. Ei ollut. Todella ystävällinen myyjä olisi hetimmiten meille sellaiset tilannut, mutta me taas ei aiottu jäädä seudulle odottelemaan tilauksen saapumista, joten piti ottaa käyttöön vaihtoehto B. Barcelonassahan oltiin jo käyty volkkarilla. Yhteystiedotkin oli tallessa. Eli ei muuta, kun mr Vicentelle viestiä, että josko heiltä mahdollisesti löytyisi. Ei kuulemma löydy, mutta tilaaminen onnistuu, on noudettavissa ensi viikolla. Tämä sopii. Me ajetaan Espanjan puolelle Palamosiin, siihen samaisella kämperille missä todettiin olevan tämä reissun tähänastisesti parhaat suihkut. Ehkä me siinä saadaan neljä yötä kulumaan jotenkin ja lähdetään sitten noutamaan sitä kilkutinta. (Tilattiin heti kaksi. Ovat puolet halvempia kuin Suomessa, ja kohta menee rikki kuitenkin joku toinen kaappi.)

Kurvattiinkin sitten taas maksutielle (159km/28€) ja otettiin suunta sinne caravan- liikkeeseen, joka pyhäinpäivänä oli ollut kiinni, eikä siksi oltu siinä päästy käymään. Itse ajomatka oli onnistunut, eikä tuo teiden maksullisuus varsinaisesti tuo viivytystä matkantekoon, tielle ajaminen ja sen käytöstä maksaminen onnistuu ihan näppärästi ja vie ehkä puoli minuuttia. Ja onhan nuo maksulliset tiet oikeasti paljon paremmassa kunnossa ja nopeampiakin, jos ei halua maisemia ihastella. Ehkä kotimaassakin sen ajoneuvoveron voisi korvamerkitä oikeasti teiden kunnossapitoon, tai sitten poistaa koko veron ja alkaa keräämään teiden käytöstä maksuja. Pohdin minä.

Caravan- liikkeestä saatiin vessa-aineet, joita mentiin hakemaankin, sekä lisäksi pari liitintä vesiletkun päähän. Käytössä ollaan todettu, että omassa letkussa on hyvä olla joku liitin, jonka hanaan voi kytkeä (me ei olla kastelukannun käyttäjiä), niin ei valu puolet vesistä omille nilkoille ja tankin täyttö kestää vähän vähemmän aikaa. Tai on ainakin kuivempaa hommaa.

Autocaravanig Palamós otti meidät taas ystävällisesti vastaan, saatiin valita paikka (otettiin tietysti korkeimmalta että saadaan näköala merelle) ja lupasi että voidaan olla niin pitkään kun halutaan. Kauheen kiva. Nyt ajateltiinkin sitten ainakin neljä päivää vaan ihmetellä, että mitähän ihminen tällä kaikella ajalla oikeen tekisi. Ehkä järjestän vähän kaappeja.


P.S. Autoon tulee sähkö tolpasta. Eli ilmeisesti edellisestä oli paukahtanut sulake, tai jotain muuta ihmeellistä. Kerrankin vika on jossain muualla kuin meidän autossa.. kop.. kop..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti