Tunnisteet

perjantai 24. marraskuuta 2023

Siirtymä

19.11.2023

Sunnuntai aamuna pakkasimme auton ja itsemme ja lähdimme jatkamaan matkaa La Selva del Campista Valencian kautta Deniaan, josta olin etukäteisesti katsonut meille seuraavan yön parkin. Ensin kuitenkin autopesuun, johan siitä on kaksi viikkoa kun viimeksi pestiin. Hauskasti autopesulassa oli 8 luukkua joista kaksi oli auki. Onneksi kuitenkin se reunapaikkakin, johon meidän auto mahtuu korkeutensa puolesta. Seuraava ongelma oli se, että kolikoita oli tasan euro. Sunnuntaisin juuri mikään paikka ei ole auki, joten rahanvaihto ei tullut kyseeseen. Olimme jo poistumassa paikalta, kun huomasin seinässä luukun, jossa sai vaihtaa setelit kolikoiksi. Vaihdoinkin sitten kerralla vähän enemmän, sitä tiedä koska taas tarvitsee.

Navigaattori sanoi moottoritielle päästyämme, että jatka eteenpäin 222km ja näin me sitten tehtiin. Matkalla ihasteltiin maisemia, hämmästeltiin appelsiiniviljelmien määrää (ja sitä, tarviskohan ne apukäsiä niiden keräämiseen, voisin mennä appelsiinipalkalla viikoksi keräämään niitä), sekä sääilmiötä joka jatkui koko matkan aina kun pääsimme vähän lähemmäksi rantaa: näytti siltä, että mereltä vyöryi valtava pilvi, joka nielaisi koko rannan sisäänsä ja jäi leijumaan siihen paikalleen. Jos ajoi lähemmäs pilveä, lämpötila laski, vähän kauempana se taas oli jo melkein kotomaan hellelukemissa. Päättelimme, että jotenkin se varmaan liittyy meren pintaveden haihtumiseen ja lämpötilojen eroon maalla ja merellä, mutta koska emme ole niin vihkiytyneitä erilaisiin sääilmiöihin, emme tiedä mistä oli kysymys. Ihmeteltävää siinä riitti kuitenkin ihan mukavasti pari sataa kilsaa.

Deniaan saavuttaessa ajoimme sitten tähän pilveen. Se näytti jo siinä vaiheessa savulta, mutta ei haissut, ja oletan, että jos jokin maastopalo alueella riehuisi, siitä olisi tiedotettu sen verran laajasti, että mekin olisimme sen tajunneet. Ja vesipisaroitahan se oli, kuten lähempi tarkastelu parkkiin päästyämme osoitti. Parkki on kaupungin ylläpitämä ilmainen alue, jossa ei ole palveluita ja maksimissaan kaksi päivää saa alueella viettää (en tiedä, tarkastaako tätä joku). Ensi vaikutelma oli vähän sellainen, että tultiinpa läävään, mutta kun paikalliset lähtivät pikkuautoineen retkeilijöiden seasta ja meno vähän rauhoittui, niin kyllähän tässä voisi kaksi päivää olla. Me ei nyt tosin olla, koska pitää ehtiä loppuviikoksi Malagaan. Yllättäen on käynyt ilmi, että meillä on ystäviä ja he matkailevat (ensimmäinen on yllättävää, jälkimmäinen ei). Suomeksi; taas on treffit sovittuna.

Yhtä kaikki. Kävimme pienellä iltakävelyllä lähikaduilla ja itseasiassa Denian rantakatu on oikeinkin viehättävä ja kävelymatkan päässä on vanha linnoitus, jota pääsee tutkiskelemaan. Eli vaikka nyt vain yövymme ja jatkamme matkaa, ehkä tulemme jossain kohtaa uudestaan paremmalla ajalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti