Tunnisteet

perjantai 1. joulukuuta 2023

Euroopan reunalle

28.11.2023

La Línea de la Consecepsión – Tarifa 54km

Tänään tuli kuluneeksi tasan kaksi kuukautta siitä, kun lähdimme Espoosta. Aika sattuma sinänsä, että tänään ajoimme myös manner- Euroopan eteläisimpään pisteeseen. Tämän etelämmäs ei siis Euroopan mantereella ole mahdollista päästä. Matkan tekee toki nopeamminkin (ja vähemmillä kilometreillä), mutta ei meidän tavoite varsinaisesti ollutkaan tänne suorinta reittiä tulla. Ja onhan se nyt hauskaa, että päivä on sama.

Lähdimme siis puolen päivän aikaan kivasta satamaparkista suuntana autopesula, jossa olisi tikapuut, joita pitkin pääsee auton kattoa pesemään. Sopivasti siinä vieressä oli myös Mercadona, josta saatiin täydennystä jääkaappiin. Itse ajomatka Tarifaan ei vienyt kuin alle tunnin. Maisemat sen sijaan olivat taas aikamoiset. Ennakkoon en ollut kuvitellut mitään, mutta silti pääsi vähän yllättämään, kuinka mäkistä maasto taas olikaan. Ja vihreää! Hiekkaan ja pölyyn ollaan viime viikkoina totuttu ja nyt on vihreää kuin Suomessa kesäkuussa ja on sentään hei marraskuu.

Tarifasta ajoimme matkaparkkiin (8€/24h) ja otettiin jalkapatikka kohti eteläisintä kärkeä. Tuulisella ilmalla rannalla oli tusinoittain leijasurffaajia ja itse rantakatu oli oikeen viihtyisän oloinen, joskin tietysti hiljainen, sattuneesta syystä. Itse eteläkärkeen, Tarifan saareen ei päässytkään kävelemään, vaan sinne olisi pitänyt varata opastettu kierros etukäteen turisti-infosta, joka sijaitsee luoja ties missä. Ja on tietenkin siihen aikaan päivästä kiinni, koska siesta. Kun saari nyt äkkivilkaisulla vastasi omaan silmään vähän Suomenlinnaa, ei viitsitty jäädä asiaa sen enempää ihmettelemään ja mitään kierroksia varaamaan. Päästiinhän me nyt niin etelään kuin oli mahdollista päästä. Sitä jäin miettimään, että kannattaisiko tuo maksullisuus (jos oppaan läsnäolo ei ole pakollista) vähän toisella tapaa järjestää. Näinkin tuulisena päivänä meitä olisi ollut sellanen parisen kymmentä maksavaa turistia saarelle menossa. En tiedä, moniko tuli uudestaan oppaan kera.






Siesta ajat aiheuttaa aina välillä vähän hankaluuksia. Ollaan opittu, että liikkeet menee kiinni siinä yhden, kahden maissa ja avautuu sitten uudestaan taas neljän, viiden aikaan. Malagasta alkaen näyttää siltä, että liikkeet menee kiinni neljän, viiden aikaan ja aukeaa taas uudestaan seitsemän, kahdeksan aikaan. Kun on muutenkin välillä vähän vaikeaa muistaa ajoittaa omat menonsa aukioloaikojen suhteen, niin lopullisesti sekaisin on sitten kun ne onkin ihan eri aikaan kun luuli niiden olevan. Onneksi meillä nyt ei mitään sen suurempia tarpeita yleensä ole, etteikö ne joutaisi muutamaa tuntia odottamaan. Tai päivää.

Tarifaa ei sen enempää jäädä ihmettelemään, vaan seuraavaksi suunnataan johonkin jossa on pesukone ja suihkut.


P.S. Se, että voi katsella salmen yli Afrikkaan jäi kuitenkin vähän mietityttämään ja optiona ainakin päiväretki Marokkoon voisi olla kiva. Auton sinne vieminen vaatisi sen, että pitäisi ainakin selvittää, vaatiiko se mitään erityisjärjestelyitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti