Tunnisteet

tiistai 5. joulukuuta 2023

Siivouspäivä

1.12.2023

Olin päättänyt, että tässä leirissä kun ollaan, niin lattiamatot nakataan taas pihalle ja tampataan (rikkakihvelin kihveli osa toimii hyvin maton tamppauksessa), pyyhitään ja myös pölyt muualtakin ja lisäksi järjestellään taas tavaroita vähän niin, että lusikan saamiseksi ei tarvitse siirtää seitsemäätoista muuta asiaa ensin tieltä pois. Lähinnä toki mun kirjoja, mutta kuitenkin. Tämän kaiken ohessa olisi toki hyvä, jos niitä kirjoja tulisi luettua, että voi taas jättää muiden mahdollisten suomen kielestä kiinnostuneiden ulottuville. Aika pitkälti kaikki muut tuli toteutettua, mutta lukemaan en nyt ehtinyt ihan niin tarmokkaasti, kuin olin ensin ajatellut.

Sen lisäksi tuli vähän mietittyä, että mitähän sitä sitten seuraavaksi. Portugalin raja alkaa olla melkein näköetäisyydellä ja sinne ollaan tietysti menossa, mutta ajetaanko suoraan vai ihmetelläänkö vielä vähä Espanjan puolella. Ja mitä siellä Portugalissa nyt pitikään ottaa huomioon, noin niin kuin tällaisella autolla ajaessa. Ja miten lähdetään toteuttamaan suunnitelmaamme ajaa N2 eli Estrada Nacional eli Portugalin Route 66 eli pohjoisesta etelään valtakuntaa halkova tie, joka on eritoten motoristien suosiossa, mutta myös matkailuautoilijat sitä suhaavat. Tiehän ajetaan pohjoisesta etelään ja siihen saa ostettua ihan leimapassinkin, jos haluaa. Me taas tehdään kaikki muutenkin vähän perse edellä puuhun- meiningillä, niin ajetaan tietysti etelästä pohjoiseen. Koska päätepiste on etelässä Faron kaupungissa, sinne huudeille meidän kannattaa siis suunnistaa. Mutta jo huomenna, vai vasta vähän myöhemmin, se täytyisi vielä jossain kohtaa päättää.

Onneksi päätöksiä ei aina tarvitse tehdä hyvissä ajoin eikä ihan hirveen sitovastikaan. Nyt kun ollaan opittu, että aina kun on mahdollisuus tyhjennetään autosta vedet ja vessat ja lastataan kyytiin käyttövettä tankki täyteen, niin sitähän voi jäädä pitämään majaa ihan juuri sinne missä sattuu huvittamaan. Portugalissa puskaparkkeilu saattaa tosin olla, tai olla olematta (ihan varmaa tietoa ei ole) kiellettyä, mutta koska nyt on joulukuu eikä varsinainen matkailusesonki, näitäkin sääntöjä katsellaan vähän tilanteen mukaan ja harottavien sormien välistä. Kuten Tanskassakin, kunhan nyt ei kenenkään takapihalle mene, niin eiköhän saa olla ihan rauhassa.

Noin äkkivilkaisulla, Portugalin puolella nuo leirintäalueet ja matkaparkit näyttäisi olevan vielä halvempia kuin Espanjassa, että siltäkään kannalta ei pitäisi olla niin väliksi mihin menee, vaikka haluaisikin vähän sniiduilla heti alkukuusta ja yrittää päästä asettamaansa tavoitteeseen. Mutta yhtäkaikki, näihin voidaan palata paremmin huomenna kun päätöksiä pitää syntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti