Tunnisteet

tiistai 19. joulukuuta 2023

Maailman laidalla

15.12.2023

Sáo Pedro da Cadeira - Pêro Pinheiro 89km

Vaikka rannalla olisi viettänyt mieluusti useammankin yön, oli tilanne sellainen, että pitäisi pikkuhiljaa päästä sellaiseen parkkiin jossa oli ihmisen mentävä suihku. Meillä on toki autossa suihku, mutta ei sillä ihan niin mukavasti ja vaivattomasti pesuja hoidella, kuin siihen ihan tarkoitetulla suihkutilalla. Hätätaupsiin se tietysti on hyvä olla olemassa. Ja toki, jos olisi oikein kuumat ilmat, myös auton perällä oleva ulkosuihku voisi tulla kyseeseen. Nyt on kuitenkin sellainen Suomen kesä- ilma, eli +15 ja silloin ei ulkona käydä suihkussa. Tai minä en ainakaan käy.

Joten matkaan siis. Ihan niin kiire ei kuitenkaan ole, etteikö ehdittäisi tehdä pientä mutkaa matkaan. Kun manner- Euroopan eteläisin piste tuli ihmeteltyä Tarifassa, niin tottahan me nyt ohi mennessä käydään se läntisinkin piste katsomassa. Eli suuntana oli Capo da Roca. Kapea ja mutkainen oli tie tännekin, mutta hyvin opastettu ja näin ruuhkasesongin ulkopuolella ei ihan hirveästi tarvinnut väistellä vastaantulijoitakaan. Mukavasti saatiin körötellä myös toisen karavaanarin peesissä, joten hän meille aurasi tieltä vastaantulevat ja liian leveästi ajavat autot. Vastassa oli kuitenkin sen verran turistikohde, että ei me siellä nyt ihan yksin oltu.

Sekä Penichessä, edellisessä yöpaikassa että täällä maailman laidalla näyttäisi kulkevan sama pitkänmatkan vaellusreitti, joka kulkee Portugalista aina Eestiin saakka. Sanomattakin on selvää, että haluaisin senkin käydä kävelemässä. Niinpä sitä sitten loppupäivä menikin pohtiessa, että mitenhän sellaiset vaellukset olisi käytännössä mahdollista rahoittaa. Tai voisiko vaeltamisesta tehdä jotenkin itselleen ammatin. Ehkä keksin jonkin idean. Huomaatte varmaan jos niin käy.

"Aqui, onde a terra se acaba e o mar comeca,," (Täällä, missä maa loppuu ja meri alkaa..) - Luís de Camões

Yöksi ajettiin Sintran kylän viereen Pêro Pinheiroon retkeily ja offroad- liikkeen pihaan. Tässä on heillä uutena aluevaltauksena muotoutumassa myös karavaanareiden matkaparkki ja ihan hyvät puitteet on jo laitettu aluille. Meille se tärkein oli nyt se suihku ja se olikin oikein hyvä ja siitä ei tarvinnut mitään erikseen maksaa. Sen verran kuitenkin parannusta voisi olla, että kovin paljon minua isompi ihminen sinne suihkukoppiin ei mahdu, R oli jo vähän vaikeuksissa omalla vuorollaan. Mutta aina ei voi olla täydellistä. Huomenna mennään sitten katsomaan Sintraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti