Tunnisteet

maanantai 4. joulukuuta 2023

Marraskuun rahat

No niin, jälleen aika tehdä kaikkea kansaa kiinnostava yhteenveto siitä, miten paljon on hassattu rahaa viimeisen kuukauden aikana. Eli on siis aika tarkastella marraskuun lukuja.

Autoiluun meni marraskuussa rahaa 784,50 joka on siis aika tavalla tonnin vähemmän kuin viime kuussa. Merkittävin säästö tässä on tullut autoa tankatessa; marraskuussa löpöä meni karvan alle 500€ kun sitä ensimmäisessä tilintarkastuksessa oli mennyt rapiat 1300€. Tähän vaikuttaa se, että ajotahti ja sitä myöden kilometrit on pikkuhiljaa hiipuneet marraskuun loppua kohden ja toki se, että diesel maksaa täällä aikatavalla sen 1,45€/l. Säästöä syntyi myös julkisen liikenteen käytöstä, varmaankin kun ei tässä kuussa noustu taksin kyytin. Vähän ostettiin autoon varaosia ja pestiin sitä ja Ranskassa kyllästyttiin ajamaan liikenneympyröissä ja siirryttiin maksuteille ja näistä yhteensä se vajaa kolmesataa sitten kertyykin kassaan.

Asumiseen ollaan laitettu 515,65€. Näistä suurimman summan tuo leirintäalueet, joihin ollaan käytetty 381€. Tässä kuussa ei juurikaan puskailtu tai muuten oltu ilmaiseksi missään, vain parina yönä ei yöpaikasta olla maksettu. Matkaparkkejakin on kohdalle osunut vähemmän tai sitten ei olla halutta jostain syystä niihin mennä, niihin ollaankin laitettu rahaa vain 80€. Sinänsähän summa ei ole paljon ja Espanjan puolella leirintäalueista ei olla, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, maksettu kertaakaan yli 18€/yö. Ranskan puolella taas ei päästy alle 24€/yö. Matkaparkit on olleet 5-8€/yö pois lukien Gibraltarilla käynti, jossa satamaparkista maksettiin 15€/yö. Muita mikrokuluja on puhelinlasku ja suihkut, joista yleensä joutuu maksamaan euron per 5min.

Ruokaan saatiin rahaa kulumaan marraskuussakin, yhteensä 718,35€. Tämä jakaantuu seuraavasti; ruoka 322,83€ ravintolat 248,48 ja juomat 147,04.

Muita mainittavia kuluja on nähtävyyksistä Nerjan luolat ja Gibraltarilla luonnonpuiston sisäänpääsymaksu ja 98€ laitteesta jolla saan vähän näppärämmin kynittyä tuolta kanssamatkustajalta viimeisetkin hiukset päästä (jos ne ei putoa itsestään kun kanssani joutuu matkaamaan, sitä odotellessa leikkaan ne).

Kokonaisuudessaan marraskuussa ollaan siis käytetty rahaa 2413,05€ näin ollen todettakoon, että tavoitteeni saada pari tonnia pois edellisen yhteenvedon summasta (4527,95€) katsotaan toteutuneeksi. Joulukuulle tekisi mieli laittaa tavoitteeksi päästä kokonaiskulutuksessa 2000€ mutta se vaatii jo vähän yritystä, kun on kaikenlaisia lahjoja ja kortteja ostettavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti