Tunnisteet

keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Ei sitten kuitenkaan ihan vielä

2.12.2023

Barbate – Gibraleón 254km

Aika jatkaa matkaa.

Ensin täytyi kuitenkin pysähtyä ostamaan nikotiinivalmisteita. Kaupastahan ei tupakkia yleensä saa, vaan on mentävä ihan tupakin myyntiin erikoistuneeseen liikkeeseen, joita kyllä yleensä isommista kylistä löytyy. Ja jos ei löydy, niin ravintoloissa ja huoltoasemilla on automaatteja, joista saa kääryleitä ostaa, hinta on tosin silloin 15senttiä kalliimpi, mutta vaikeaa se olisi automaatteihin laittakaan hyväksytyksi kaiken maailman pikkurahoja.

Päätettiin ajaa Portugalin rajan lähelle, mutta jäädä vielä yöksi Espanjan puolelle. Katsottuna oli erään kylän poliisiaseman takana sijaitseva matkaparkki, jonka käytöstä ei veloiteta. Sinne siis. Ajomatkassa itsessään ei ollut mitään muuta ihmeellistä, kuin se, että jossain päin maailmaa tosiaan on joulukuussakin ihan vihreää ja appelsiinit vasta kypsymässä sopivasti pohjolan joulumarkkinoille.

Matkaparkki oli ihan hyvä, vain sähkö puuttui jos olisi halunnut pidempään olla, mutta aurinkopaneelillahan tätä asiaa voi hetken korjata. Kaupunki oli lähellä samoin kaupat. Jos nyt jotain valittamista pitää taas keksiä, niin ehkä lauantai- sunnuntai välinen yö ei ole paras aika, sillä viereisellä parkkipaikalla oli nuorison kokoontumiset ja lähibaareista raikui ilonpito. Nämäkin tosin loppuivat siinä puolen yön jälkeen, että varsinaista haittaa ei ainakaan meille tästä ilakoinnista ollut.

Kauppareissulla bongattiin myös paikallisten kulkukissojen hotelli. Olivat sankoin joukoin pesiytyneet pienen joen pientareelle ja siitä tihrustelivat ohikulkijoita varsin tyytyväisen oloisina. Joten voihan toki kyseessä olla myös kotikissojen lauantaitanssit, mistäs minä sen tiedän.

Muuten tässä päivässä ei sen ihmeellisempää raportoitavaa ole, valkattiin Portugalin puolelta yöpaikkaa, josta voitaisiin sitten aloittaa eeppinen ajomatka valtakunnan halki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti