Tunnisteet

lauantai 16. joulukuuta 2023

Lucia päivää ennen

12.12.2023
Goián - Beduído 169km
Aamulla olin kärppänä hereillä, sillä minulla oli tehtävä: olin ostanut Gibraltarilta joulukortit, saanut ne viimein kirjoitettua ja nyt ne oli lähettämistä vaille valmiit. Kylässä oli postitoimisto ja se oli auki aamusta kokonaiset kaksi tuntia. Oli siis oltava ajoissa liikkeellä. Yhteistä kieltä ei virkailijan kanssa ollut, mutta raha vaihtoi omistajaa, kortit jäivät odottamaan kuljetusta ja voi olla, että jossain kohtaa joku saa meiltä joulukortin.

Ja sitten matkaan kohti Portugalia jälleen. Ajoimme Atlantin rantaa pitkin Viana de Castelon kaupunkiin. Siellä oli hienon näköinen kirkko mäen päällä ja tokihan sitä mentäisiin katsomaan. Sateisen päivänäkin kirkonmäeltä oli oikein muikeat näkymät. Ja olihan tuo kirkko toki itsessäänkin oikein vaikuttava.
Kaupungista poistuimme Eiffelin siltaa pitkin, vaikka siinä oli kyllä painoraja 3,5t. Silta ei sortunut jälkeemme. Nimestä voi jo päätellä, että sillan on tosiaan suunnitellut sama Gustave Eiffel, joka tiettävästi liittyy erääseen torniin Pariisissa. Arkkitehtuurista en mitään ymmärrä, mutta olen vaikuttavampiakin siltoja nähnyt. Toki tämän sillan puolustukseksi on sanottava se, että me vain ajoimme siitä yli, ehkä se olisi ollut vaikuttavampi jos olisi katsellut myös muista kulmista.

Matka jatkui Porton ohi kohti seuraavaa pikkukylää ja matkaparkkia. Tämäkin ilmainen ja lisäksi 16A sähkö! Aikamoista palvelua. Itse kyläsessä ei ollut kuin autokorjaamo ja ravintola, kummankaan palveluja emme tarvinneet. Iltakävelyllä kuvasin joulukuusen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti