Tunnisteet

sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Tutustumisretkellä

20.12. - 21.12.2023

Kun oli nukuttu yön yli, tultiin siihen tulokseen, että jäädään nyt kuitenkin joulunviettoon tähän. Leirintäalue on oikein hyvä, vessat ja suihkut on siistit ja siivoja ramppaa siellä pitkin päivää. Pyykinpesu ja tyhjennykset on mahdollista useammassa paikassa ja ihan tässä meidän vieressäkin on yksi. Tiskipaikka löytyy siitä myös ja jos olisi jotain mikroon laitettavaa, sekin löytyy. Alueella on rauhallista tähän aikaan vuodesta, vaikka muita vieraita toki onkin, mutta mitään älämölä ei kuuluu. Suurin ääni taitaa olla meidän auton ovi, kun se paukautetaan kiinni. Lähellä on ranta ja pikkukylä jossa on kauppoja ja ravintoloita. Myös leirintäalueella on todella hyvä kauppa ja ravintola joten välttämättä ei tarvitse edes poistua koko alueelta ja silti saa asiansa hoidettua. Että on sitä huonommissakin paikoissa oltu. Ja hinta on 19€/yö (jos olisi mm ACSI- kortti, niin 17€, mutta meillä ei ole eikä tule, kun ei juuri muuten näitä käytetä niin joskus joutaa maksamaan pari euroa enemmänkin), joka on tähän laatuun nähden varsin kohtuullinen hinta. Turha siis lähteä etsimään parempaa.
Ja niinpä sitten vietettiinkin ensimmäinen päivä istuskellen ja lueskellen kirjaa ja tuijotellen netistä videoita, täällä kun on myös tähän astisista paikoista ehdottomasti paras ja kattavin wifi.

Seuraavana päivänä otettiin asiaksemme lähteä tutustumaan kylään ja rantaan. Kylä oli pieni ja sympaattinen, ehkä siitäkin muistan ottaa jossain kohtaa jonkun kuvan. Ranta taas oli aika muikea. Kallioinen ja korkealla, muutamassa kohtaa raput alas että pääsee hiekalle pötköttämään. Rantakallioilla saa myös käyskennellä ja paikoin siellä on aika kapeita kohtia ja sortumavaara. Tästä on tiedotettu mutta se on sitten jokaisen omalla riskillä, jos menee liian reunalle ja tippuu. Muutamassa kohdassa oli laitettu köysi, josta voi ottaa vähän tukea, mutta muuten pitää ihan itse katsoa, että missä kävelee ja mihin uskaltaa mennä.

Tässä kohdin rannalta pääsee myös liittymään Fisherman´s trail nimiselle vaellusreitille, joka on pikkuisen päälle 220km kokonaisuudessaan ja seurailee rantaa ja paikallisten kalastajien vanhoja polkuja. Tämä selitti myös yllättäen vastaan tulleen vedenottopisteen. Saattaa olla, että käyn vähän pidemmältikin kävelemässä tätä polkua vielä ennen joulua, ihan vaan maistiaisena, jos joskus vaikka kävelisi koko reitin.
En osaa sanoa koko Portugalista, mutta ainakin tämän reitin varrella ja tässä rannikolla on avotulenteko kielletty (se tosin taitaa olla koko maassa ja kaiken aikaa) eikä täällä saa leiriytyä. Toisin sanoen, yön yli vaellukset tehdään leiripaikalta tai hotellilta toiselle. Siitä syystä varmaan meidän kämpperialueellakin on telttapaikkoja erikseen laitettu. Jos en ole ihan väärin ymmärtänyt, tämä lienee keski- ja etelä- Euroopassa aika tavallinen tapa vaeltaa, luulisi, että jossain saa kuitenkin vapaastikin telttailla, mutta enpä ole sen tarkemmin ottanut asiasta selvää.

Pari tuntia seikkailtiin rantakallioilla ja sen jälkeen palattiin kämpperialueelle. Ajateltiin kannattaa liiketoimintaa ja käytiin alueen ravintolassa ottamassa oluet ja pienet näppäspalat, eli tällä kertaa voileipägrillissä käristetyt leipäset. Oli oikein hyvää ja hintaakin kohtuulliset 10€. Varmaan siinä on vähä leirintäaluelisää, mutta suomalaiselle hinta on silti halpa. Poortugalissa noin muutenkin hinnat ovat usein, jos mahdollista, vielä Espanjaakin alemmalla tasolla, eikä laadussa silti ole valittamista.
Alueella pyörii myös paljon kissoja. En tiedä, onko ne jonkun omia vai vain päättäneet muuttaa tänne hyvän ylläpidon toivossa, mutta oikein säyseitä ja mukavia ovat. Eivät ainakaan vielä ole koittaneet tunkea autoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti