torstai 25. toukokuuta 2017

Yhteenveto reissusta, ettei totuus unohtuisi.


Auton mittari näytti 2926 mailia (4681,6km) kun lähdimme vuokraamon pihasta Dallasissa. Aika pränäri peli siis. Kun palautimme auton, mittarissa oli 7616 mailia (12185,6km). Yhteensä tuli siis ajettua 4690 mailia (7504km).

Yövyimme seuraavissa paikoissa:
Dallas 3 yötä
Canyon (Palo Duro Canyon State Park ) 2 yötä
Albuquerque 2 yötä
Chinle (Canyon de Chelly National Monument) 1 yö
Cortez (Mesa Verde, San Juan Skyway) 3 yötä
Bluff (Monument Valley) 1 yö
Mesquite (Valley of Fire) 3 yötä
Tonopah (Extraterrestrial Highway) 1 yö
Las Vegas 3 yötä
Holbrook (Petrified Forrest National Park) 2 yötä
Socorro 1 yö
Artesia (Carlsbad Caverns) 3 yötä
Sonora 1 yö
Corpus Christi Padre Island 3 yötä
Waco 1 yö
Dallas 4 yötä

Bensaan meni rahaa noin $400 (eli pyöreesti sama summa euroissa, ero on aika pieni meidän eduksi). Lisäksi bensan hinta näyttäisi olevan edullisempi kuin 2014, jolloin gallona oli suurin piirtein $3,49. Kun se nyt oli keskimäärin $2,29. Ajelimme Coloradoa lukuunottamatta samoissa osavaltioissa kuin vuonna 2014 joten vertailu lienee validi.

Hotellit imaisi noin $3300. Koska olemme jostain syystä mieltyneet Best Western hotelleihin, käytimme tällä kertaa heidän omaa varaussysteemiään. Siellä kertyy pisteitä joilla voi sitten lunastaa ilmaisia öitä. Koska kyseessä ei ole varsinainen ketju, vaan jokainen hotelli on yksityisesti omistettu ja johdettu, vaihtelee ilmaisen yön "hinta" hotellin mukaan. Näin ollen saimme lunastettua vain yhden ilmaisen yön. Esimerkiksi Hotels.com tarjoaa jokaisesta kymmenestä varatusta yöstä yhden ilmaisen yön, joten sitä kautta olisimme saaneet käytettyä niitä kolme. Koska luultavasti olisimme kuitenkin yöpyneet samoissa hotelleissa varausjärjestelmästä huolimatta, tulos lienee tasan, sillä Best Westernin omilla sivuilla varattuna monet hotellit olivat selvästi edullisempia.
Summa summarum: verrattuna vuoteen 2014 hotelliasuminen tuli nyt noin $1000 kalliimmaksi (toki, vietimme silloin maassa pari yötä vähemmän, mutta se tuskin vaikuttanee). Joten jos on bensan hinta laskenut niin asumiskustannukset hotelleissa ovat kyllä nousseet. Vaikka tähän vaikuttaa kyllä suoraan myös se, että dollarin kurssi on nyt vahvempi kuin 2014 jolloin se muistaakseni oli 1,26 kun se nyt on 1,06.

Syömät, juomat ja muut mukavuudet otti sitten pyöreesti $2500. Me ei olla mitään tavaran shoppaajia joten suurimmat hankinnat taisi olla mun kaksi (!) stetsonia ja R:n bootsit. Pari paitaa ja sandaalit ja siinäpä se. Lopput on syöty ja juotu! No ei sentään, tähän sisältyy myös kaikki sisäänpääsyt luonnonpuistoihin tai museoihin, mutta niistä taisi yhteensä kertyä sellainen reilu $100. Tänä vuonna ei otettu vuoden voimassa olevaa luonnonpuistopassia, sillä se ei olisi käynyt kuin kahdessa tai kolmessa kohteessa ja näin ollen ei olisi tullut yhtään edullisemmaksi (hintaa sillä on $80 ja on voimassa vuoden yhdelle autolliselle).
Joten kyllä se suurin osa, varmaan $2000 on mennyt kurkusta alas. Mutta mikäs siinä, syöminen on kivaa! Alkuun käytiin tietysti enemmän ravintoloissa ja loppuakohden sitten syötiin mitä huoneessa mikrossa pytyi lämmittämään. Ruoka ei ole kallista, mutta tippeineen se nousee sellaisen halvan suomalaisen ravintolan hintoihin (noin $50 kahdelta ihmiseltä).
Olutta on juotu silloin kun ei olla ajettu ja aika maltillisesti. En muutenkaan näe mitään syytä matkustaa maailman toiselle puolelle olemaan tuhannen päissäni kun ei se huvita enää oikein kotimaassakaan. Muutamalta hyvältä paikalliselta oluelta ei kuitenkaan voi keiltäytyä.


Lentoliput: 1700€
ESTA: 28€
Passit: 120€
Ajokortit: 28€
Auto: 1000€
Bensa: 400€
Asuminen: 3300€
Syömät, juomat ja muut mukavuudet: 2500€
Yhteensä: 9076€ eli noin 4500€ per nassu.
Ihan edullinen reissu mielestäni, vaikka kurssi ei ollut meidän puolella tällä kertaa.

Sanonpa vielä uudestaan senkin, ettei me mitään rikkaita olla. Ihan tavallisia duunareita joilla on asuntolaina ja muitakin menoja. Miten nämä rahasummat sitten tehdään, palataan siihen myöhemmin kotimaasta käsin, sillä täytyyhän se seuraavan matkan rahoittaminen aloittaa jo heti kun kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti