Tunnisteet

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Carlsbad Caverns 14.5.2017 osa 3

Luolan pohjalle päästyämme, oli mahdollista kiertää vähän tätä suurta huonetta. Ja mehän kiersimme! Koko reitin eikä mitään oikomisia.

Tähän kohtaan haluan sanoa sen, että monissa paikoissa, joissa olemme käyneet, on esteettömyys otettu hyvin huomioon. Tännekin luolan pohjalle pääsi hissillä (nyt kun ne viimein oli korjattu) ja suurimman osan pohjan reitistä pystyi kiertämään pyörätuolilla, vain muutama pätkä oli estetty haasteellisen polun takia.

Keskellä kuvaa on pieni sinertävä piste. Se on ihminen.

Syvemmälle luolaan vaan!


Onneksi ovat kovasti kiinni katossa.. ehkä..
Jos oli matka alas huikea, niin oli myös kierros tässä luolassa. Tämä oli oikeasti valtava ja kuinka paljon erilaisia muodostelmia, tippukiviä ja muita mötkäleitä! Käsittämättömän upeaa eikä pysty sanoin kuvaamaan kuinka upeaa!!



Luolan katto on jotain uskomatonta!

Vertailukohtaa: tuo suippo kivi oikealla on noin 11 metriä korkea.


Alaspäin menijöitä? Ei ehkä näillä tikkailla enää..


Luolan perältä löytyy myös Bottomless Pit eli pohjaton kuoppa. Mitä se ei tietenkään ollut, mutta on siltä näyttänyt alkuaikojen luolatutkijoille, syystä että heillä ei ole ollut yhtä tehokkaita valoja ja vehkeitä joilla pohjaa tutkia.
Luolassa oli muuten noin 13 astetta lämmintä. Villapaita oli repussa (koska venäjällä jääluolassa vilustuin), mutta sitä ei sitten kuitenkaan tarvittu. Repussa oli myös eväät, joita ei saa luolassa nautiskella. Vain vettä voi maanalaisen matkan aikana nauttia ja sanomattakin lienee selvää, että mitään ei saa jälkeensä jättää (eikä mukaansa ottaa).



Tämä näyttää minusta ihan meduusalta.

Luolan kattoa.

Löytyi myös vettä!
Olipa huikee kokemus, hyvä että mentiin. Ja lopusksi vielä hissillä ylös.


1 kommentti: