Tunnisteet

tiistai 16. toukokuuta 2017

Petrified Forest 10.5.2017

Kuten sanottu, ensimmäisellä reissulla jäi vaivaamaan, kun emme pysähtyneet Petrified Forest National Parkissa. Nyt tulimme korjaamaan tämän virheen.
Kyseessä on siis muinaisia puita, ajalta jolloin mantereet olivat vielä yksi ja sama, ja tämä nykyinen amerikanmanner sijaitsi ihan toisella puolella maapalloa.
Puut ovat siis kuolleet ja kulkeutuneet mahdollisesti jonkin virran mukana nykyisille sijoilleen. Vuosien saatossa ne ovat hautautuneet useiden maakerrosten alle ja jostain syystä, jota en ihan tarkalleen osaa sanoa, muuttuneet kiveksi.
Aika huimaa!
Mutta oli siellä puistossa toki muutakin nähtävää, muun muassa Painted Dessert eli hyvinkin värikästä aavikkoa =)

Tässä punertavaa aavikkomaisemaa.

Ja tässä sinertävää!
 Lisäksi alueella on muinaisia asutuksia ja useita kiviin kirjoitettuja merkkejä sekä yksi aurinkokello! Nämä täällä asuneet ihmiset eivät ole ilmeisesti olleet samaa kansaa/heimoa kuin ne jotka Canyon de Cellylle olivat rakentaneet talonsa, mutta minusta arkkitehtuuri vaikutti hyvin samankaltaiselta. Vaikka toisaalta, ehkä se on ollut sen ajan trendi.

Muinaista kylän pohjapiirustusta

Viestejä aikojen takaa.
 Koska tämä on ainoa luonnonpuisto, jonka läpi vanha Route 66 on kulkenut, oli siitäkin jäänyt merkkinsä puistoon meidän myöhemmin tulleiden ihailtavaksi.


Ja sitten päästiin niihin varsinaisiin kivettyneisiin puupölkkyihin. Käsittämätöntä, että ne näyttää ihan sahatuilta pölleiltä, mutta lähemmin tarkasteltuna osoittautuvat kiveksi. Ei taas pysty mun aivot käsittelemään tätä informaatiota!

Puu-.. eikun kivisilta.




Korppi korppinen tuli vielä sanomaan meille terve!


Sellainen luonnonpuisto.
Pääsymaksu on $20 autolta ja se on voimassa viisi päivää, että ehtii useamminkin käydä ihastelemassa näitä puita. Merkattujen katselupaikkojen kohdilta muutamasta pääsee vähän kävelylle, mm. noiden mahtavien sinisten kukkuloiden sekaan. Alueella saa myös retkeillä ja telttailla ja sinne pääsee puiston pohjoispuolelta. Luonnollisesti mitään ei saa kerätä taskuihin matkamuistoiksi; niitä myydään sitten ihan erikseen ainakin eteläisen sisäänkäynnin luona.

4 kommenttia:

  1. Hyviä nuotiopuita - kirves vaan esiin... Hyvä blogi, Anne! Oot kirjoittanut tosi paljon ja ahkerasti, respect!
    -Hannu

    VastaaPoista
  2. Kiits! Yritän parhaani mukaan kehittyä ja kirjoittaa muutenkin kuin kerran vuodessa matkalta..

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Ei voi ymmärtää miten tuo voi olla mahdollista!Ihan tajutonta! Komppaan Hannua ja myös kuvat tuovat mukavan lisän kertomukseen!
    Hyvä Anne!

    VastaaPoista