Tunnisteet

torstai 11. toukokuuta 2017

Monument Valley 1.5.2017

Coloradon vuorilta ajelimme sitten vähän erilaisiin maisemiin. Monument Valley on sekä Utahin että Arizonan puolella. Tai oikeastaan suurin osa on Arizonan puolella mutta sisäänkäynti puistoon tapahtuu Utahista. Eipä sillä varsinaisesti mitään väliä ole, mutta hauska pikku yksityiskohta johon itse kiinnitti huomiota.

Monument Valley on varmasti yksi tunnetuimpi nähtävyyksiä, tai ainakin maisema vilahtaa yhden jos toisenkin elokuvan taustalla (viimeksi tänään telkkarista tuli uusin Tarnsformers ja siellähän nuo nyppylät näkyi).

Welcome to Utah!


Me saavuimme puistoon siis Utahin kautta tietä numero 163. Saman tien varrella oli myös muutama muu vastaava nähtävyys kuten Mexican Hat ja Valley of the Gods. Jälkimmäinen oli hiekkatietä, ja sinne emme tuolla autolla viitsineet lähteä yrittämään. Vähämpä tiesimme..

Monument Valley on sekin navajojen aluetta, eikä siellä saa tallustella miten sattuu. Yksi reitti on avoin ajettavaksi autolla ja toinen käveltäväksi. Muuten jos haluaa tutustua puistoon, on otettava opastettu kierros. Luonnollisesti mitään asioita ei puistosta saa kerätä ja erikseen oli myös kiellettyä tuoda vainajan tuhkia alueelle levitettäväksi. Tämä siitä syystä, että navajot eivät usko polttohautaukseen ja tuhkien levittely heidän aluelleen olisi epäkunnioittavaa heitä kohtaan.

Yritimme käydä ajamassa sen sallitun reitin. Ei onnistunut. Jos haluatte mennä, pitäkää huoli, että teillä on korkeaprofiilinen auto. Mieluiten maasturi. Tuollaisella tavallisella nissanilla ei ne kuopat ja töyssyt oikeen onnistuneet. Päästiin ehkä kilometri ja sitten oli pakko vaihtaa kuljettajaa, koska olin ihan varma että auto hajoo juuri nyt! R. ammattilaisena ohjasti meidät pois pulasta.

Päätimmekin sitten mennä vain ihan omin jaloin kiertämään yhden näistä monumenteista.

Tätä sitten kiertämään.

Siellä menee hän varmemmin omin jaloin kuin autolla =)

Kukka.

Puunhalaaja.

En heti keksinyt hyvää suomenkielen vastinetta tuolle sanalle "butte". 

Ja tässä sitten yksi kuvatuimmista tienpätkistä.

Ja ilman tiellä istuvia häiriötekijöitä.

No mä muistelinkin, että tämä näkymä oli jostain tuttu.. =)

2 kommenttia: