Tunnisteet

torstai 11. toukokuuta 2017

Valley of Fire 3.5.2017

Monument Valleylta ajelimme koko päivän Arizonan, Utahin taas Arizonan ja vielä kerran Utahin kautta Nevadan Mesquiteen. Välipysähdys, josta oli tarkoitus käydä Valley of Fire- puistossa ja sitten jatkaa matkaa. Ilma oli kuitenkin mitä mainioin, melkein kolmekymmentä lämmintä ja aurinko paistoi ja kun meillä noita päiviä on, niin otettiin vielä yksi ylimääräinen lötköttelypäiväkin.

Mutta menimme myös puistoon.
Ja oli lämmin. Onneksi lähdettiin ajoissa aamulla, puoliltapäivin piti jo poistua paikalta kun oli niin kuuma. Mutta en siis valita!

Valley of Fire ei ole kansallispuisto vaan osavaltion ylläpitämä luonnonpuisto. Tarkoitti tässä tapauksessa ainakin sitä, että ihan niin paljon ei ollut panostettu esim. teihin puistossa ja Visitor Centerin kirjaosasto oli aika onneton =)
Mutta muutenhan näin äkkiseltään näissä ei paljon eroa nää, vaikka sitä varmaan onkin hallinnollisella puolella.

Hei! Muitakin eläimiä kuin liskoja!

Ja tässä hän on kuvattuna kun itse kuvaa liskoa.

Yritän näyttää että kivi oli iso.

Mulla on siis kirja, mutta en ole vielä niin pitkällä että osaisin kertoa mistä nämä mahtavat värimuodostelmat on syntyneet.
Puistossa on muutamia kuljettavia reittejä, ei kovin pitkiä. Harmillisesti mukaan saatavaan karttaan ei ollut merkitty niitä pidempiä, että olisi ymmärtänyt vähän etukäteen valmistautua. Eipä sillä, oli oikeesti aika kuuma, että olisi lähtenyt mitään kahdeksan kilometrin matkaa taittamaan, mutta silti. Näillä puistoillahan on kyllä oma nettisivustonsa, josta saa kyllä oikein hyvää informaatiota ja myös nämä pidemmät reitit oli siellä esiteltynä. Löysin ne toki vasta sitten kun oltiin jo käyty tuolla.

Me mistään varoituksista välitetä.

Kuvassa näkyy pari pientä pistettä. Siellä on rouva jolla oli huonot polvet ja herra joka auttoi häntä alaspäin. Sinnikkäästi sinne vaan käveltiin vaikka polvet kremppasikin. Ja tämä on siis aika jyrkkää alamäkeä.


Kävelin sinne "tulitikkuaskiksi"

En vaan käsitä näitä kiviä. Upeita ovat, mutta käsittämättömiä.


Vielä ennen lähtöä poikkesimme katsomassa kivettynyttä puuta. Näitä nähdään lisää sitten Arizonan Petrified Forrestissa, mutta niinkuin vähän esimakuna.


Hyvin käytetty lämmin päivä.
Tässä samalla alueellahan on toki laajemmaltikin tekemistä, että varmaan saisi taas viikon käytettyä tähän puistoon ja läheiseen järven (Lake Mead) tutkimiseen.
Me lähdemme kuitenkin jahtaamaan UFO:ja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti