Tunnisteet

torstai 18. toukokuuta 2017

Artesia 13.5.2017

Tulimme Artesiaan, sillä aikomuksena on mennä Carlsbad Caverns National Parkiin. Luoliin siis. Tästähän on sinne vielä reilu tunnin ajomatka, mutta pihisteltiin hotellien hinnoissa ja vaikka joudutaan ajamaan aika paljon, niin bensa on halvempaa kuin lähempänä yöpyminen (luonto ei kyllä kiitä meitä tässä asiassa yhtään).
Aamulla kuitenkin nukutti makeasti, ja päätimme, että menemmä sitten äitienpäivän kunniaksi luoliin, jos siellä ei vaikka olisi niin paljon muita ihmisiä.
Kiersimme siis kaupunkia.

Kaupungin kello, soitti muuten puoli yhden aikaan sitä laulua: "Minä poljen sinä ohjaat.."



Kaikki kaupungin monumentit oli muuten suuria ja tehty samalla tyylillä ja varmaan samasta materiaalistakin. Eipä sillä, oikein hienoja ovat!
Halusin kuitenkin ehdottomasti nähdä First Lady fo Artesia monumentin. Kyseessä on Sallie Chisum:lle omistettu patsas. Joku saattaa muistaa, että hänet mainitaan usein Billy the Kid:in yhteydessä. Voi olla, että heillä oli suhde, voi olla että ei, mutta ystäviä he ainakin olivat. Sallie muutti Texasista New Mexico:n setänsä hoteisiin ja myöhemmin toisen aviomiehensä mukaan nimettyyn kaupunkiin, Stegmaniin. Tästä kaupungista tuli myöhemmin nykyinen Artesia.

Sitä en tiedä, mitä paikallinen liikenainen tässä monumentissa oikeen puuhaa..


























Artesia on oikein mukava pikkukaupunki. Ja siis oikeasti kapunki. Kävelyä vartenhan tätäkään ei ole suunniteltu muuten kuin keskustassa, mutta ei se haittaa, aina voi silti kävellä vähän syrjemmältäkin.

Vuodesta 1947 toiminut elokuvateatteri on edelleen voimissaan, kirjastolla on mahtava monumentti keskellä liikenneympyrää ja kadulta "valuva vesi" johdattaa nurkan taa rauhallisemmille suihkulähde penkeille. Oikein kiva. Varmasti useamman päivän piipahduksen arvoinen.

























1 kommentti:

  1. Hyvä kuvaus samantyylistenmonumenttien kaupungista ja atomipommin kokeilupaikalta. Kaikkialle tekin päädytte! :D

    - Hannu

    VastaaPoista