Tunnisteet

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Route 1 to San Francisco

     Kun Highway 101 jatkaa sisämaahan päin ja palaa hetkeksi rannikolle San Franciscon kohdilla Route 1 erkanee kohti rantaa Legget:in kohdilla. Ihan juuri heti tien alussa on maailmallakin tunnettu nähtävyys; puu jonka läpi voi ajaa autolla. Maksaa $5 (vuosipassi ei käy tähän), ja mehän mentiin koklaamaan.






Tämä n.2400 vuotta vanha puu kasvoi ja kukoisti iloisesti, vaikka alaosaan jyrsityn kolon läpi ajoi jatkuvalla syötöllä porukkaa. Tämä taisi olla reissun ainoa kerta kun oli onni, ettei meillä ollut isompaa autoa vuokrattuna.

Tie jatkui ensin metsän läpi mutkaisena nousuna ja sitten yhtä mutkaisena laskuna. Paljon 25mph ei voinut ajaa ja oman jännityksensä toivat vielä vastaan huristelevat tukkirekat. En muista koko lyhyen autoilijan elämäni aikana käänneelleeni niin paljon rattia kun tällä tiellä kääntelin, vaan oli se sen arvoista! Aivan mielettömän hauskaa, vaikka varmaan puolet maisemista jäi nekemättä kun piti oikein keskittyä siihen mitä teki.





 Puolivälissä matkaa saatiin jopa vähän aurinkoa seuraksi, mutta kyllä ne pilvet meidät sitten San Franciscosta taas löysivät.
Pari kertaa pysähdyttiin ihastelemaan merta. On se vaan valtava.




Illaksi ehdittiin San Franciscoon. Meinasi tulla hotlan kanssa ongelmia, kun ei tajuttu niiden olevan niin kysyttyjä arkipäivinäkin, mutta löysimme toki yhden. Hauskasti näissä isoissa kaupungeissa sellaisesta mörskästä mistä olisi valmis maksamaan ehkä maksimissaan $50 saa maksaa $100 yöltä, mutta näin se vaan on, minkäs teet. Palvelu toki oli kohtalaista, riippuen vähän siitä kuka oli töissä.




Seuraavan päivän missio oli kokeilla onnea Alcatrazin kanssa ja hengailla ympäriinsä kaupungissa.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti