Tunnisteet

perjantai 30. toukokuuta 2014

Mitä reissu maksoi?

Lentoliput:

En ollut mitenkään hirmuisen ajoissa, joulun jälkeen vasta aloin tutkia vaihtoehtoja (koska ei oltu sitä ennen ihan varmoja mihin ollaan menossa). Yllättäen halvimmat liput ei löytyneetkään erilaisten hintaa vertailevien sivustojen kautta, vaan ihan suoraan British Airways:in sivuilta. Toki, jossain olisi ollut varmasti vielä halvemmalla, mutta nämä tuli nyt otettua.
Yhdellä välilaskulla, lähdettäessä Lontoossa ja takaisin tullessa New York:issa.
Kaksi ihmistä lensi edes takaisin hintaan 1350€.

Auto:

Auto vuokrattiin Aviksen kautta. Netissä tein varauksen ja sitten vain noudettiin se paikanpäältä. Keskikokoinen otettiin, vaikka olisihan se ollut siistiä ajaa sellaisella superisolla maasturilla. Emme ottaneet autoa suoraan lentokentältä ja palautimme sen samaan paikkaan mistä haimmekin, joten vältyimme kaikilta ylimääräisiltä maksuilta joita tulee jos vuokraa suoraan lentokentältä (älkää kysykö, en oikeen ymmärtänyt tätä) tai jos jättää auton jonnekin muualle (koska se täytyy kuitenki palauttaa lähtöpisteeseen ja se maksaa).
Väittivät että maksaa $10/päivä lisää, jos autoa ajaa useampi kuin yksi henkilö. En tiedä kuinka tarkkoja ovat tämän kanssa, me saimme sen maksutta koska olemme "naimisissa" (muutamaan otteeseen täällä ihmettelivät miksi emme ole ja miksi nainen maksaa ravintolassa laskun. Olivat myös huolissaa siitä, kun euroopassa ei enää uskota Jumalaan eikä avioliittoon.).
Auto oli meillä 24 päivää ja maksoi 776€.

Bensa taas ei maksa täällä mitään (itseasiassa, diesel on kalliimpaa). Keskimäärin gallona (n.3,8L) maksoi $3,49, halvimmillaan $3,20 ja kalleimmillaan $3,99.
Ajoimme yhteensä 3784 mailia (6090km) ja bensaa kului 606 litraa. Silti se tuli maksamaan vain 394€.
Auto kulutti satasella vähän vajaa 10 litraa.

Asuminen:

Ei asuttu missään rupumajoissa, mutta ei myöskään ökyilty hienoissa hotelleissa.
Vanhana Venäjän kävijänä (just) minä tietysti nukkuisin vaikka puiston penkillä, koska minulle tärkeämpää on säästetyt eurot kuin hyvät yöunet. R:llä tämä tärkeysjärjestys on päinvastainen, joten sen mukaan sitten mentiin.
Tavoite oli yöpyä keskimäärin 50€/yö. Ihan mahdollinen tämä tavoite on, mutta olisi vaatinut aika paljon tutkivaa taustatyötä (mehän ei varattu kuin ensimmäinen Dallasin hotelli etukäteen suomesta, ja loput sitten aina sitä mukaan kun keksittiin mihin ollaan seuraavaksi menossa.) ja monesti sijainti olisi ollut sellainen, että nähtävyyksiin ja kaupunkien keskustoihin olisi täytynyt ajaa autolla. Me taas halusimme olla erilaisia ja kävellä.

Suurimpaan osaan hotlista kuului aamiainen, vain Grand Canyonilla ja El Pasossa ei aamiaista hotellilla ollut tai siitä joutui erikseen maksamaan. Myös muut mukavuudet, kuten oma vessa ja wifi oli saatava.

Ruoka:

Ensin sananen aamiaisista: Vain kalliimmissa hotelleissa saa kunnon aamiaista. Muutama sellainen keskihintainen sattui meidänkin kohdalle, joissa oli oma ravintola ja siten aamiainenkin pohjoisen ihmiselle sopivaa. Muuten tarjolla on paahtoleipää ja sen päälle joko hilloa tai maapähkinävoita, erilaisia pullia ja sokerilla kuorrutettuja muroja. Joskus saattoi saada hedelmän tai paistettua kanamunaa ja jauhelihanakkeja. Ja kerran löysin valmispuuropussin (sellaisen jossa ei ollut muuta kuin sitä puuroa, ei siis kaikkia kivoja sokeria tihkuvia mausteita).
En ole hirveen kranttu, enkä noudata mitään ruokavaliota, mutta makea ei uppoa minuun mihinkään aikaan päivästä, enkä mielelläni syö leipää jos voin sitä välttää. Pääasia lienee, ettei kuoltu nälkään.

Mitään kokkailuja ei päästy kokeilemaan, koska hotelleissa ei mikroa kummempaa kokkauskalustoa ole, joten söimme ulkona (pari kertaa vedettiin nuudeliöverit hotellihuoneessa). Emme myöskään käyneet yhdessäkään pikaruokaravintolassa (olisi ehkä kokeeksi pitänyt), vaan ihan tavallisissa lounasravintoloissa tai sitten sellaisissa missä oli baari samassa.
Kallein oli eräs pihvipaikka, jossa saimme aikaan $130 laskun, tippeineen.

Keskimäärin ravintolakeikan hinta oli $30 tippeineen, muutama hienostelu paikka nostaa hintaa, mutta toisaalta; jos olenkin valmis nukkumaan katuojassa niin haluan ainakin syödä!!
Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon erilaista laatua tarjolla. Ei oikeastaan tullut edes mieleen mitkään mäkkärit sun muut; kyllä vaikkapa mexikolainen lautanen, pavuilla, chilillä, valitsemallasi lihalla, salaatilla ja tacoilla päihittää moiset sata-nolla. Varsinkin kun saa itsetehtyä salsaa kyytipojaksi. Nam.
Sain mielettömän ahaa-elämyksen salaateista ja ensimmäisen kerran ymmärsin miksi siitä avokadosta vouhotetaan.. olen ilmeisesti ostanut itse joko raakaa tai ylikypsää avokadoa, koska se on maistunut aina aivan hirvittävälle.

Ilahduttavaa on myös se, ettei tässä maassa pääse tulemaan nälkä (mikäli siis on rahaa maksaa siitä ruoasta). Ihan joka kulmalla on ravintola, aika monissa jopa kaksi. Ja ihan varmasti jokaiseen makuun löytyy jotain. Ennemminkin niin, että tulee runsauden pula.
Mutta kyllä vain on syöminen yksi matkustamisen parhaista anneista!



Lennot: 1350€
ESTA: 14€/hlö
Auto: 776€
Bensat: 394€
Ajokortti: 24€
Asuminen: 2405€
Ruoka (ravintoloissa): n.1300€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti