Tunnisteet

maanantai 12. toukokuuta 2014

Roswell 10.5.14

     Meillä oli tasan yksi syy tulla tähän kaupunkiin:


Ja sinne myös menimme. Liput aikuisilta $5 per nuppi ja lippu on käytettävissä koko päivän, että jos haluaa vaikka välillä käydä syömässä tai ottamassa torkut hotellilla, niin samalla lipulla voi tulla myöhemmin uudestaan. Vaikka museon nimi onkin International UFO Museum and Research Center, niin enimmäkseen näyttely keskittyy Roswell:in tapaukseen. Näyttelyssä on paljon luettavaa tekstiä, lehtileikkeitä ja muuta informaatiota, mutta se on mielenkiintoinen ja jos on perillä tapauksesta noin ylipäätään, voi muutaman tekstin jättää kiinnostuksen mukaan lukemattakin.
Näyttelyyn kuuluu pieni elokuvahuone, jossa esitetään vaihtuvia aiheeseen liittyviä elokuvia ja dokkareita.
Pienet tilat on varattu myös muinaisten kulttuurien UFO havainnoille, kaappauksille, Area 51:lle ja peltokuvioille, sekä avaruuslennoille.
Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen museo ja jopa kaupasta löytyi kaikkea kivaa, eikä ollut kallistakaan (poikkeuksellisesti hinta oli se mikä lapussa luki, useinhan täällä on ilmoitettu veroton hinta ja siihen sitten kassalla lisätään verot jotka vielä käsittääkseni vaihtelee osavaltioittain.).
Olimme jo poistumassa paikalta, kun huomasin että lipputiskin vierestä pääsi kirjastoon ja siellä toivotettiin vieraat tervetulleeksi. Kirjastossa oli hyllyittäin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, faktaa ja fiktiota ja lisää alien/UFO-kamaa, joka ei ollut mahtunut esille muualle. Siellä oli myös pieni video huone jossa sai katsella kirjaston elokuvia. Ihan mieletön juttu.







































UFO-turismista on tullut kaupungille suuri tulonlähde ja lähes jokaisessa paikassa käytetään sitä jollakin tapaa hyväksi. Ja miksi ei! Hintalapuissa on aliensien kuvia, vähän joka nurkalla keskustassa on erilaisia patsaita, kaupat mainostavat aliensien tai UFO:jen kuvilla ja respa kysyy aamulla ensimmäiseksi "Any abductions today?". Tavallan aika hauskaa.




Roswell on amerikkalaisella mittapuulla pikkukaupunki, mutta kyllä siellä olisi saanut muutamankin päivän kulumaan, vaikka ei olisi kuin yhden käyttänyt UFO.jen metsästämiseen. Nythän kävelimme vain Pääkatua edestakaisin emmekä poikenneetkaan sivukujille. Ihan tavallisiakin museoita Roswell:ista löytyy, ainakin taidemuseo osui omalle kohdalle. Ilmakin suosi, oli alle sata astetta lämmintä!

4 kommenttia:

  1. Kaykaa ihmeessa Carlsbudin kansallispuistossa. Siella olevat luolat ovat upeita!

    Sirpa

    VastaaPoista
  2. Kiitos kortista!
    Kusti polki sen tänään meille.

    VastaaPoista
  3. Pahus, taitaa Carlsbud jäädä ensi kertaan, ehdittiin hurauttaa ohi San Antonioon. Huomenna lähdetään ajamaan Corpus Christin kautta "Nasa-museoon" ja sitten Forth Worth:in ja Dallasiin. Ja kohta pitää lähteä jo kotiin!! Enää viikko jäljellä, mihin on kaikki aika mennyt? Ei tahdo yhtään vielä lähteä takaisin.

    Olkaa hyvä korteista! Tutkimuksen mukaan ne ottaa aika tarkkaan seitsemän päivää tulla täältä sinne. Eli vikan erän ehtii vielä lähettää =)

    VastaaPoista
  4. Ufoja ja utopiaa :) Viettäkää antoisa viimeinen viikko!!

    VastaaPoista