Tunnisteet

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Santa Fe to Albuquerque (28.4.14.)

     Aamusta taas aikaisin liikkeellä. Aamupalalla oli keitettyjä kananmunia, Jee! Laitoimme niitä viimeisten ruikkarisiivujen päälle kera eilen kaupasta ostetun juuston. Oli hyvää.
Santa Fe:n ja Albuquerque:n välillä on matkaa noin tunti interstate:a pitkin, joten päätimme kiertää ihan huvin vuoksi Los Alamos:in kautta. Saatiin ainakin pari tuntia ajoaikaa lisää. Los Alamos:in emme tosin koskaan päässeet, kun viehdyimme ajelemaan pikkuisia vuoristoteitä.

(Heille jotka haluavat mennnä paikanpäälle, yksinkertaiset ohjeet: Santa Fe:stä pohjiseen highway 84:sta pitkin, kunnes tulee kyltit Los Alamos, tielle 503 west. Sitä sitten suoraan kunnes tulee kyltit White Rock ja tien numero 4. Tämä kiertelee sen parituntia vuoristossa ja liittyy lopulta tiehen 550 joka aikanaan liittyy interstate 25 ja saapuu Albuquerque:en. Hyvää matkaa!! Ottakaa kamera mukaan ja katsokaa että on vuodenaikaan sopivat varusteet (matkalla on muuten luontopolkuja, jotka amerikan malliin on varmaan aika pitkiä, joten ei muuta kun retkeilemään).)




Maisemat heittäytyivät kunnolla vuoristoisiksi! Edes Santa Fe:hen saapuessa ei ollut tämän kaltaisia mäkiä. Huikeeta! Ajelimme varmaan sen kaksi tuntia kälyistä vuoristotietä pitkin, väillä kävimme melkein kolmen kilometrin korkeudessa ja näytti huolestuttavasti siltä, että alkaa sataa lunta. Ei alkanut, onneksi, meillä on kesärenkaat.



Aivan huikeita maisemia, joita en millään saa kameralla ikuistettua niin hyvin kuin ne on syöpyneet takaraivooni tämän päivän jälkeen. Ensin nämä korkeat vuoristotiet ja sitten ne pikkukaupungit siellä vuorien välissä. Ja kun laskeuduttiin vähän alemmas, niin tuli se punainen maa-aines näkyviin. Oli hieno ja suositeltava kiertoreitti, parempi kuin suora tie tunnissa seuraavaan kaupunkiin. Wau!






Ja kun pääsimme Albuquerque:en, marssimme museoon johon olin jo etukäteen päättänyt haluta. Ja olipas se museo! Käärmeitä ja hämähäkkejä, skorppari ja liskoja. Eikä pelkästään eläimet, vaan ihan kaikkea kamaa mikä vaan suinkin liittyy käärmeisiin; olutpulloja, rekisterikilpiä.. Kirjoja ja videoesityksiä. Ja tietysti matkamuistomyymälä. Aivan mieletön, olen vieläkin innoissani tästä. Jos vaan ikinä olette huudeilla, niin käykää! Eikä vähiten rennon ja hauskan omistajan takia.

Viileästä ilmasta (viileämmästä mihin olemme tottuneet) huolimatta oikein mainio päivä. Nähty taas paljon sellaista mitä ei kotosuomessa näe. Ja hiukan taas suunniteltu uutta matkaa, nyt ostamani Route 66 kirjan ansiosta..
Huomenna alkaa matka Grand Canyonille!

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia.Vuoristomaisema kuvista alkoi Twin peaks tunnari soimaan päässä.
    Hauskaa vappua amerikkaan.Laittakaa vaikka apassien kanssa tanssiksi vapun kunniaksi.

    VastaaPoista