Tunnisteet

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Dallas 3 1/3

     Aamupalalla rohkaistuin käyttämään vohvelirautaa. Onnistuin jopa, oli niin hyvät ohjeet. Ja tuli hyvä vohveli, Texasin mallinen tietysti. Päätin kuitenkin, että jos seuraavalla kerralla jättäisin vain syömättä ne kaikki pullat (lue: vaaleat leivät/rinkelit) ja vohvelit ja koittaisin koostaa kunnon karppiaamiaisen. Ei muuten, mutta en kotonakaan syö leipää (ja jos syön niin se ei ole vaaleaa), joten ei sitä ehkä tarvitse täälläkään opetella syömään.

Tämän päivän tehtävänä oli tutustua Perot Museum of Nature and Science-dinosaurinäyttelyyn ja ehkä hieman kävellä taas kaupungilla. Osuimme museolle juuri kun se oli avattu ja tietysti siellä oli kaikki Dallasin ala-astelaiset ja leikkikoululaiset myös. Päätimme ottaa sen kävelyn kaupungilla tähän väliin ja palata museolle sitten myöhemmin päivällä (jo siksikin, että säätiedote lupasi lähes 30 astetta lämpöä ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten viileä museo kierros iltapäivällä saattaa tulla tarpeeseen.).


Kaupungin kirjasto. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy käytettyjen kirjojen kauppa. Harmillisesti se on auki vain pe-la, joten minä en sinne nyt pääse, vaikka kovasti olisin halunnutkin. Tyydyin ihastelemaan lasin läpi.
      Kiertelimme kaupungilla hiukan keskustan ulkopuolella. Löysimme ökyrikkaiden asuinalueen ja paikallisen kirkon leipäjonon (ei tosin samalta alueelta). Löysimme myös drive-in pankkiautomaatteja, kaupungin oman kirjojen kierrätyskaapin puistosta mutta emme yhtään kirjakauppaa (ainakaan sellaista joka olisi auki). Emme myöskään löytäneet yhtään paikallista tarjoustaloa tai muuta halpamarkettia, josta voisi ostaa vaikkapa sukkia (Nieman Marcus on paremmille ihmisille kuin me). Tosin opimme myöhemmin hotellilla karttaa tutkisessa, että olemme olleet vain väärällä suunnalla; 500m hotellilta toiseen suuntaan alkaa löytyä jos jonkinlaista markettia ja Family Dollar-liikettä..

     Kolmisen tuntia lähes päämäärätöntä kiertelyä kaupungilla, ja sitten museoon!




Minulla oli mielessä Helsingin Luonnontieteellinen Museo, mutta tämä vastasi enemmän Heurekaa. Ei silti, ihan mielenkinntoisia juttuja, varsinkin öljynporaukseen en ole ennen päässyt tutustumaan näin yksityiskohtaisesti, jännä.


Eihän tämä nyt niin kaukana olekaan.


Odotin tosiaan enemmän täytettyjä elukoita ja luita/luurankoja, mutta täällä oli aikapaljon Heureka tyyppisiä interaktiivisia osastoja, joiden aiheena mm. maailmankaikkus, evoluutio (ei olla raamattuvyöhykkeellä), ihminen, dinosaurukset, linnut. Kiinnostava oli etenkin dinot ja maailmankaikkeus (yllättävää, kaksi asiaa joista olen ollut innoissani lapsesta saakka.).
Hauskaa oli, että monet maailmankaikkeutta käsittelevät asiat oli tuoreessa muistissa, kun tuli ennen lähtöä seurattua National Geographics-kanavalta Cosmos tv-sarjaa. Onkohan sillä jotain yhteistä sen asian kanssa, että NatGeo oli tulossa kuvaamaan museon kolmanteen kerrokseen jotakin ohjelmaa varten?

Skippasimme kuitenkin maalman suurin dinosaurus-näyttelyn ja 3D-leffat, koska emme vain jaksaneet enää kiertää enempää. Mutta kaiken kaikkiaan, sen mitä jaksoimme kiertää, oli mielenkiintoista. Varsinkin lapsille tämä on huippu mesta; pääsee kokeilemaan maanjäristystä, ja rakentamaan oman linnun. Ja T-Rex on aina kiva nähdä, missäpäin maailmaa tahansa.




Näin turistin näkökulmasta, yksi museon kiinnostavimipia "nähtävyyksiä" oli ylimmän kerroksen ikkuna, josta näki läheisen moottoriten hulinaa..
     Museon jälkeen laahustimme takaisin hotellille. Kolmantena päivänä jo huomaa jaloista, että on tullut käveltyä; joka päivä 4-5 tuntia. Nenänpäätä lukuunottamatta, en ole mielestäni saanut kunnolla aurinkoa, joten rohkaistuin myös kokeilemaan hotellin allasalueen. En tosin uinut, mutta jaksoin kuitenkin puolituntia köllötellä auringossa. Jostain syystä se ei kuitenkaan näytä tarttuvan kunnolla muualle kuin naamaan. Ärsyttävää.

Ilmanala on täällä sellainen, ettei näläntunnetta tunnu tulevan ollenkaan. Viisaina aikuisina ihmisinä olemme tulleet siihen tulokseen, että on hyvä kuitenkin syödä. Eilen kokeiltu lähigrilli osoittautui niin hyväksi, että päätimme mennä sinne uudelleen. Myös grillin omistajat ilahtuivat siitä että palasimme heidän asiakkaikseen. Tänään R. otti New York Strip - pihvin ja minä menin salaatilla, koska en ollut, kuten sanottua, kovin nälkäinen. Grilled Chicken salad osoittautui kuitenkin yhtä täyttäväksi kuin pihvi ja ranskalaiset. Uh.


Etelän Vetelät suosittelee!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti