Tunnisteet

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Aamiainen Dallasissa

Se on ystävät taas aika alkaa arvostella aamiaisia.
Luin ennen matkalle lähtöä Juha Itkosen kirjan Minun Amerikkani, jossa hän osasi mainiosti kuvailla tuntemuksiani ensimmäisen matkan ensimmäisellä aamupalalla. Jotenkin niin, ettei sellaista moskaa saisi ihmisille edes syöttää.

No, nyt on sama hotelli kuin ihan ekallakin kerralla, joten pääsen tekemään vertailevaa tutkimusta.

 Kuten kuvassa näkyy, on tarjolla pullotettua vettä, appelsiinimehua (myös muita makuja löytyy koneesta), kahvia (ei maistu hirveen hyvälle, mutta juon kun en muutakaan saa), banaani, valmispuuro (sellainen pussi missä ei ole mitään makuja, pelkkää puuroa vaan) ja puuroon sai muuten lisäksi vielä rusinoita, kuivattuja kirsikoita ja kuivattuja karpaloita; näitä ei ollut viime kerralla. Lautaselle valikoitui pekonia, jauhelihapihvi, kananmuna (vaikka se näyttääkin keltaiselta pihviltä) ja peruna-sipulisekoitus pihvi.
Lisäksi oli toki tarjolla jos jonkinlaista leipää, baagelia, muffinia ja sellaista erikoista aamiaissämpylää, joka on jauhoista mujua ja sitä tarjotaan joka paikassa aamiaisSÄMPYLÄNÄ?! Minusta se on kakkunen, murukakku jonka väliin voi tunkea pihvin. Kuten arvata saattaa, nämä jätin ottamatta. Kaiken kaikkiaan siis ihan mainio aamiainen näistä oli kuitenkin mahdollista itselleen rakentaa, ja puuron sekaan sotkettavat kuivatut marjat/hedelmät vähän kompensoi sitä, ettei tarjolla oikeestaan ollut mitään tuoretta. Paitsi hei banaani tietty!

Aamiainen siis ok, annan arvosanaksi kuitenkin 7 jos asteikko on 1-10.

Se mikä tässä vähän kiristää ja kuvastakin varmaan näkyy, on tuo kertakäyttöastioiden valtaisa suosiminen. Hotellihuoneessa oli toki mukit ihan posliinia (ja senhän saa toki kantaa mukanaan muuten tonne aamiaisellekin), mutta muistaakseni tämä onkin ainoa hotelli jossa sellaisia mukeja on. Muuten ne on huoneessakin keitettävää kahvia varten kertakäyttöiset.
Jännä yhteensattuma: päivän lehdessä, joka näkyy myös tuossa kuvassa, kerrottiin juuri siitä, kuinka muovijäte on vähentynyt yhdysvaltalisessa kierrätysjärjestelmässä. Jäi vähän epäselväksi, että eikö ihmiset kierrätä sitä tarpeeksi, vai onko sen käyttö niin merkittävästi vähentynyt. Jälkimmäinenhän olisi toki mahtava asia, mutta epäilen vahvasti.
Ehkä alan kantaa omia astioita mukana. Omat kauppakassithan mulla on täälläkin mukana (koska miksi ei olisi!?!!), ja se herättää ainakin suurimmassa osassa kaupan kassalla ostoksiani työkseen pakkaavassa ihmisessä positiivisen reaktion. Uskon, että jos vaan täälläkin tehtäisiin niin hienoja kangaskasseja kuin meillä Suomessa, niin ihmiset käyttäisivät niitä enemmän =)

Joskus voi herkutella.
Tässä vielä bonuksena kuva lentokenttäaamiaisesta. Herkku on Lontoon Heathrow:lta. Kehoitan katsomaan erityisesti noita kahvimukeja; hienot!

Oli namia, vaikka sienet jätinkin syömättä. En vaan pysty. Sorry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti