Tunnisteet

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Window Rock 27.4.2017

Albuquerquesta suuntasimme kohti Canyon de Chelly:ä.
Matkalla oli yksi pakollinen pysähdys; window Rock, joka on paitsi kaupunki ja Navajoje hallinnollinen keskus, myös ihan oikeesti ikkunan mallinen kivi.
Paikalle löytää Albuquerquesta lähtemällä moottoritietä numero 40 länteen josta Gallup:in kohdalla noustaan tielle 491 pohjoiseen ja kymmenen kilometrin päästä tielle 264 länteen. Parikymmentä minuuttia ja saavutaan New Mexico/Arizona osavaltioiden rajalle ja Window Rock:in.

Nähtävyydelle löytää helposti seuraamalla tienvierustan kylttejä.


Window Rock on ollut ja on edelleen navajojen pyhä paikka.
Tämä on myös navajo-reservaatin hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee parlamentti, presidentin virkauone, oikeuslaitos ja monet muut virastot. Arkipäivisin alueen väkimäärä saattaakin kasvaa jopa 20 000 sen asukasmäärän ollessa hiukan päälle 2000 henkeä.


Toisessa maailmansodassa Yhdysvaltain armeija käytti navajo-sotilaiden kehittämään salakieltä kätkeäkseen viestinsä mm. japanilaisilta. Sodan loputtua näitä navajo-viestimiehiä oli yli 400. Tämä muistomerkki on heidän saavutustensa kunniaksi.

Nopea pysähdys tässä nähtävyydellä, emme olleet nyt museo tuulella, mutta sellainenkin tästä paikalta löytyy. Uskoisin että mielenkiintoinen, en ole ainakaan vielä törmännyt museoon mikä ei olisi ollut.
Me kuitenkin jatkoimme matkaa kohti Canyon de Chelly:ä.

Road goes ever on and on..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti